80 nap alatt a Föld körül 81 évesen? - Két barátnő bebizonyítja, hogy lehetséges

Forrás: Only France via AFP/J-F TRIPELON-JARRY / ONLYFRANCE.FR/J-F Tripelon-Jarry -
kihívás idős asszony utazás világjárás 80 nap alatt a Föld körül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha nem késő világot látni - ezt akarja bebizonyítani a 81 éves Sandy Hazelip és barátnője, Ellie Hamby. A két matrónát Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regénye inspirálta, hogy meglátogassák mind a hét kontinenst, a világ kilenc csodáját, valamint 18 országot alig több mint két hónap alatt.

Eddig jól haladnak: Hamby és Hazelip már járt az Antarktiszon, és március 4-én a Mount Everest felett repültek át

Ellie, aki orvos volt, 80 éves korában vetette fel Sandynek az utazás lehetőségét, aki elsőre nem volt benne biztos, hogy barátnője komolyan gondolja a dolgot. Ám ő biztosította afelől, hogy nagyon is komolyan gondolja, hogy utazzák körbe a Földet. Azzal meg is kezdődött a tervezés.

A kép illusztráció Forrás: Only France via AFP/J-F TRIPELON-JARRY / ONLYFRANCE.FR/J-F Tripelon-Jarry

A koronavírus-járvány és annak megszorításai arra kényszerítették őket, hogy elhalasszák az utazást, de 2023-ban végre elindultak. Annak érdekében, hogy minél többet lássanak, igyekeznek olcsón utazni.

"Nem utazunk első osztályon. Amikor más hölgyek azt mondják, szívesen utaznának velünk, az első dolog, amit megteszek, hogy megnézem a kezüket. Akinek szépen manikűrözött, biztos, hogy nem akar velünk utazni" – mondta Hazelip.

A hölgyek nagy álmának megvalósítását a családjaik is támogatják:

A lányom nem nagyon aggódik – mondta Hamby –, ő azt mondja, ha anya kiesik egy hőlégballonból Egyiptomban vagy a hegyről... az rendben van. Azt az életet éli, amit szeretne, és én örülök neki."

Noha ők ketten életük kalandját élik, nem ez az első utazásuk. Valójában csaknem két évtizeddel ezelőtt egy zambiai út során találtak egymásra.

Azt mondják, még a térdprotézis sem akadályozhatja meg őket abban, hogy Kínától Argentínáig mindent lássanak, és remélik, hogy a történetük minden korosztályt inspirálhat - írja a CBS News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.