88 éves korában elhunyt a magyar teniszlegenda

gyász tenisz meghalt legenda sport teniszező Jancsó Antal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar teniszező a II. világháború utáni évek egyik legkiemelkedőbb játékosa volt.

Az 1954-es budapesti Universiadén egyesben és párosban is főiskolai világbajnok lett, vegyes párosban második helyezést ért el. Asbóth Józseffel 1956-ban páros magyar bajnoki címet szereztek, a magyar nemzetközi bajnokságon ugyanebben az évben egyéniben is diadalmaskodott.

Forrás: Shutterstock

Az ötvenes évek második felében Párizsban letelepedett magyar sportolót akkor az európai ranglista 7. helyén jegyezték. Jancsó Antal Wimbledonban a második, a Roland Garroson a negyedik fordulóig jutott el, a monte-carlói versenyt megnyerte, Rómában és Hamburgban párosban aratott győzelmet.

Az 1962-es hazatérése után a BSE-ben és a Vasasban versenyzett, 1966-ban vegyespárosban magyar bajnok lett, 1967-től pedig edzőként tevékenykedett.

Három gyermeke (Gábor orvos, Antal közgazdász, Rita tolmács), tíz unokája, és az egész magyar tenisztársadalom gyászolja.

A Magyar Tenisz Szövetség saját halottjának tekinti Jancsó Antalt. Temetése április 6-án 12.45 órakor lesz a Farkasréti temetőben - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.