Ezek a legnépszerűbb bűvésztrükkök titkai - Videó

bűvész rejtély szórakozás magazin bűvészet
A bűvészek gyakran szórakoztatják közönségüket megmagyarázhatatlannak tűnő attrakciókkal. Sajnos, ki kell ábrándítanunk mindenkit: bár a látvány megtévesztő lehet, a trükkök mögött minden esetben csupán alapos felkészülés, zseniális színjáték és ügyes tervezés áll.

Ha nem bánod, hogy eloszlatjuk a varázslatos illúziókat, olvass tovább, hogy megtudd, hogyan kivitelezik a bűvészek legnépszerűbb mutatványaikat!

A lebegő ember

Ez egy meglehetősen egyszerű, de látványos trükk, talán magad is láttad már az utcán. Úgy tűnik, mintha egy ember törökülésben levitálna és csupán egy függőleges botra vagy rúdra támaszkodva tartaná magát. A rúd azonban valójában egy szerkezet része. Az alsó kör, vagy négyszög alakú részt általában virágok vagy leplek rejtik. Eközben a kosár, amelyben a bűvész ül, nagy köpenyekkel van eltakarva.

Egy hölgy kettéfűrészelése

A trükk lényege, hogy egy asszisztens belemászik egy dobozba, amit aztán a bűvész kettévág. Éppen akkor, amikor azt gondolnád, hogy az „áldozat" a végét járja, az megmozgatja a kezét és a lábát, hogy megmutassa, teljesen rendben van. Ez úgy lehetséges, hogy a bűvész két segéddel dolgozik: egyikük az egyik, másikuk a másik dobozban rejtőzik, melyek többnyire belelógnak az őket tartó asztalba.

Félbeharapott érme

Ezt a mutatványt gyakran nehéz megkérdőjelezni, mivel a bűvész a mutatványhoz felhasznált érmét a közönségtől kapja. Az illető azonban túl magas szintű kézügyességgel rendelkezik ahhoz, hogy egy átlagember észrevegye a váltást: az előadó egyszerűen kicseréli a valódi érmét egy kellékre, ami összetörik, ha nyomást gyakorolnak rá. A törött érme két szétváló oldala gyakran úgy van kialakítva, mintha fognyomok lennének rajta, hogy még meggyőzőbb legyen a trükk.

Füstölő ujjak

Úgy tűnik, mintha pusztán az ujjak közötti súrlódás is képes lenne füstöt csiholni néhány bűvész kezéből. Nos, ami ilyenkor a levegőbe emelkedik, az valóban füst, de szükség van hozzá egy különleges segédanyagra: a gyufásdobozokon lévő gyújtócsíkok elégetése után maradt porra, melyet az ujjbegyekre kell felvinni. Ezután az ujjak enyhe összedörzsölése is füstölést von maga után, természetesen sérülésveszély nélkül.

Galambok a semmiből

A bűvész ilyenkor egy vagy több galambot varázsol elő általában erős villanás kíséretében. Ahogy sejthető, ez a figyelemelterelést szolgálja, így a néző nem veszi észre, hogy az előadó valójában a kabátujjában rejtőző madarakat engedi szabadon. A fenti videó főszereplője jó néhány fokkal magasabb szintre emeli a madaras trükkök bűverejét, de mint látható, azokra is létezik magyarázat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.