A Hableány kapitánya is hibázhatott: egy videófelvétel bizonyíthatja a felelősségét

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Viking Cruises Hableány Duna halálos áldozat bizonyíték áldozat katasztrófa halálos baleset videofelvétel hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folytatódik a 28 halálos áldozattal járó Hableány-katasztrófa miatti kártárítési per. Az áldozatok családjai elutasították a peren kívüli egyezséget. 

A balesetben elhunyt koreai áldozatok családjai nem fogadták el a peren kívüli egyezséget, melyben a Viking River Cruises 10 millió forint körüli sérelemdíjat ajánlott fel nekik: van, aki az összeg nyolszorosát kéri kártérítésként szerettei elvesztéséért.

Megemlékezés a Hableány áldozatairól Fotó: Koncz Márton - Origo

Az ügyben indított büntetőeljárás még folyamatban van, ráadásul a Blikk a Viking River Cruises jogászaitól úgy értesült, hogy új, akár az eljárás végkimenetelét befolyásoló bizonyítékot nyújtottak be a bíróságra. Szerintük a balesetben szerepe volt annak is, hogy közvetlenül előtte a Hableány kormánya beleakadt egy kötélbe, amitől a kishajó irányíthatatlanul vágott a Viking Sigyn elé. Egy videófelvétel is van a birtokukban, melyen az látszik, hogy a Hableány matróza a balesetet megelőző másodpercekben próbálja a kötelet kirángatni. Ha a felvétel hitelesnek bizonyul, az azt is jelentheti, hogy a tragédiáért nemcsak a Viking kapitánya a felelős. Ez pedig a kártérítési perre is hatással lehet.

A kártérítési per Skype-on történt bírósági meghallgatásán egy, a lányát és vejét elveszítő 75 éves asszony vallott arról, hogyan változott meg az élete, amióta szerettei a tragédiában elhunytak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.