Ezt kérte férje halála előtt a legendás magyar híradós

Forrás: TV2 -
halál gyász Burza Árpád Gergely Róbert hamvasztás Vajek Jutka kívánság
Vajek Jutka évtizedeken át dolgozott a Magyar Televízióban, ott ismerte meg férjét, Burza Árpád operatőrt, aki 3 éve hunyt el. 

Az egykor a legnépszerűbb tévések közé tartozó szerkesztő-riporter, aki Gergely Róbert énekes-színművész édesanyja, a munkahelyén ismerte meg férjét, miután első házassága tönkrement.

Vajek Jutka riporter és fia, Gergely Róbert színművész Forrás: TV2

A férje halála óta a siófoki házukban egyedül élő, de nem magányos Vajek Jutka a Meglepetésnek mesélt a férjéről és arról, miben állapodtak meg Burza Árpáddal, még a halála előtt.

"Nemcsak a férjem volt, de az operatőröm és a harcostársam is. Sokszor dolgoztunk együtt, együtt jártuk a világot, készítettük a dokumentum- és riportfilmeket a televízió számára. Millió közös élményünk volt, imádtuk egymást. Hálás vagyok neki azért is, amiért a gyerekeimet és az unokáimat úgy szerette, mintha a vér szerinti apjuk, nagyapjuk lett volna" - mondta el a volt tévés, aki a gyászszertartás után hazavitte férje hamvait, ugyanis szerelmével abban állapodtak meg, hogy majd, ha már ő sem lesz, akkor a családjuk gondoskodik hamvaik elszórásáról.

"Amikor én is elbúcsúzom a földi léttől, kettőnk hamvait egyszerre elszórják majd a Balatonba. Ez teljesen legális, és a gyerekeim is tudják, mi a teendő, ha arra kerül a sor" – mondta el Vajek Jutka a magazinnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.