Két különleges járművel érkezik Budapestre Ferenc pápa

Forrás: MTI/Miniszterelnökség/Miniszterelnökség/Botár Gergely -
Budapest pápalátogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ferenc pápa a világ egyik legjobban védett személye, ezért Budapestre is speciális járműveket hoz magával. 

A világ számos országában helyeztek már el gyolyóálló pápamobilokat, ahol pedig éppen nincsen, oda a Vatikánból szállíttatnak kettőt. A Ripost úgy tudja, hogy Ferenc pápa hazánkba is egy kamionnal hozatott két páncélozott pápamobilt, ezek valamelyikével jár majd körbe. Az autót hagyományosan a svájci gárda tisztje vezeti. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen típusú járművet hozatnak Budapestre, legutóbb egy Chryslerrel járt itt a Szentatya.

Budapest, 2021. szeptember 12. - A Miniszterelnökség által közreadott képen Ferenc pápa megérkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre Forrás: MTI/Miniszterelnökség/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Ferenc pápa egyébként a szerényebb autókat részesíti előnyben. Korábban azt mondta, hogy olyan járművekkel szeret utazni, amit egy átlagember is megengedhet magának.

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követhetitek a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjáról minden részlet megtalálható a HírTV oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.