5 dolog, amiről semmiképp se feledkezz meg, ha többnapos túrára készülsz

Forrás: Shutterstock/Nicole Glass Photography -
túrafelszerelés kibeszélő magazin természetjárás kirándulás túrázás
Az évszakváltással elkezdődik a túrázás szezonja, amely sokak számára a többnapos természetjárás élményével egyenlő. A teljesen magunk mögött hagyott világban eltöltött napok emlékezetesek lehetnek, de csak akkor, ha megfelelően felkészültünk rá. A szükséges eszközök megfelelő becsomagolása és néhány praktikus tipp segíthet abban, hogy a természetjárás szerelmesei gondtalanul élvezzék a többnapos kirándulásokat.

1. Ragasztószalag mindig legyen kéznél!

A ragasztószalag nemcsak akkor hasznos, ha eltörik valami és javítani kell, hanem akkor is, ha például a túrabot csúszóssá válna a kezünkben, és valamivel fixálni szeretnénk. De egy elszakadt kabát vagy hátizsák ragasztására is használhatjuk. Persze nem ez lesz a legtökéletesebb megoldás, de a természetben kevésbé a küllem, mint inkább a praktikum élvez előnyt.

2. Ne felejtsük el az ülőpárnát sem!

Az összecsukható ülőpárna habszivaccsal bélelt, amely kényelmes pihenőhelyet biztosít bárhol a természetben. Ha az anyaga nedvességálló, akkor akár száraz pontként is szolgálhat, amelyre rárakhatjuk a gyújtót, vagy ráállhatunk cipőváltás közben. Ez egy olyan eszköz, ami nem rendelkezik nagy súllyal, viszont jelentősen emelheti a komfortérzetünket.

3. Kulacs mindig legyen nálunk!

A folyadékpótlás alapvető fontosságú a túrázás során (sőt, úgy egyébként is, főleg nyári szezonban). A kulacs nemcsak ivásra szolgál, hanem meleg vízzel megtöltve hőforrásként is használható a hálózsákban. Egyszerűbb, biztonságosabb és gyorsabb, ha a vizet egy gázfőzőn melegítjük.

A folyadékpótlás alapvető fontosságú a túrázás során Forrás: Shutterstock/Alexander Egizarov

4. Használjunk fejlámpát!

A fejlámpa nem foglalja le a kezeket, így kényelmesen mozoghatunk vele. Fontos, hogy piros fényű fejlámpát válasszunk, mert a fénye nem zavarja meg a szemünket, és lekapcsolva is ugyanúgy látunk, mint előtte.

A fejlámpa nem foglalja le a kezeket, így kényelmesen mozoghatunk vele Forrás: Shutterstock/Nicole Glass Photography

5. Jegyzeteljünk!

Jegyzeteljünk a túra során, hogy emlékezzünk azokra az élményekre, amelyeket átélünk. Egy kis jegyzetfüzet és toll segíthet abban, hogy ne felejtsük el az utazás értékeit és szépségeit. A természetjárás akkor az igazi, ha gondtalanul élvezhetjük az utazás élményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.