Még mindig nem kapta meg elhunyt apja gitárját Damu Roland kislánya

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Damu Roland Damu Maja örökös gitár hagyaték Damu Roland gyerekei
Damu Roland adósságon kívül semmit nem hagyott gyermekeire. Gitárját, melynek csupán eszmei értéke van, a hagyatéki végzés alapján a színész lányának ítélték, ám Maja még mindig csak várja édesapja egykori hangszerét, melyet emlékbe kért el neki a gyámja. 

A hagyatékra vonatkozó határidő lejárt, Damu Roland fiai nem tartottak igényt az adósságra, mely apjuk hagyatéka, így semmi nem indokolja, hogy hogy húguk, Maja megkapja a vágyott gitárt, melyen másfél éve elhunyt édesapja játszott egykor.

Damu Roland színész temetése Fotó: Polyák Attila - Origo

A kislány alig találkozott életében az apjával, gyámja már csak ezért is szerette volna, ha Maja legalább ennyi emlékel rendelkezik majd az elhunyt színészről. Ám annak ellenére, hogy Damu fiai, a 28 éves Andor és a 19 éves Benjámin nem jelentkeztek az örökségért, a hangszert továbbra sem kapta meg a húguk.

"Csak azt szerettük volna, hogy Majácskának legyen valami emléke az édesapjáról, ha már az életében nem találkoztak sokat. Maja zenei tehetség, ezért a gitár hasznos emlék lett volna az apjától. Nyilvánvaló, hogy nem nyerészkedni akarunk, hiszen nem is lenne min, mert az örökség nem képvisel semmiféle értéket. Mégis, milyen ember az, aki nem adja át a gitárt a jogos örökösének?" - magyarázta a kislány gyámja, Katalin a Blikknek, utalva arra, hogy Damu barátja, Zsolt maga vette leltárba a néhai színész tárgyait, melyeket egy raktárban őriz, melynek helyéről senki nem tud semmit.

A lap megkereste Zsoltot is, ám ő nem kívánt nyilatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.