Pécsi Ildikó gödöllői házának új tulajdonosai kincsekre leltek a néhai színésznő egykori otthonában

Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt -
Gödöllő ingatlan Pécsi Ildikó Szűcs Lajos kert Szűcs Csaba
Kertjéről volt híres Pécsi Ildikó színművész és Szűcs Lajos futballista egykori gödöllői otthona. A színésznő imádta a házhoz tartozó, cédrusokkal és juharfákkal díszített tündérkertet. Az ingatlant fia, Szűcs Csaba nem tartotta meg, fenntartása számára túl költséges volt, ezért eladta a hatalmas területet. 

Az ingatlant egy építési vállalkozó vette meg, aki hat részre oszotta az ingatlant, 4 telken trsasházat építenek, egy üresen maradt, és egyet, melyen a ház is áll, egy házaspár vett meg, akik tisztelik a Kossuth-díjas művész emlékét, így nagyon vigyáznak a kertben álló fákra is.

Életének 81. évében, 2020. december 5-én hunyt el Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt

"A férjem nagyon ért a növényekhez, így amit csak tudott, megtartott és profin gondozza őket, sőt, még hivatásos kertészek segítségét is kértük. Csodálatos fák és bokrok vannak, szinte mindig virágzik valami. A kert pedig elég nagy a kutyáink számára is, ugyanis pumikat tenyésztünk. Kialakítottunk nekik egy külön részt, ahol önfeledten játszhatnak. Örülünk, hogy rátaláltunk erre a házra, mert ha nem vesszük meg, talán le is bontották volna" - mondta el az új tulaj, Eszter, ám az utóbbi állítást az elhunyt színésznő fia, Csaba cáfolta. Mint mondta, az adásvétel feltételeinek része volt, hogy a háznak és a kertnek meg kell maradnia.

Eszter és férje, Csaba a házat felújították, közben pedig igazi kincsekre leltek.

"A művésznő fia korábban elvitte azokat a dolgokat, amelyekre igényt tartott. Azonban így is maradt még itt néhány családi fotó, bútor vagy jelmez Pécsi Ildikó hagyatékából – mesélte Eszter, aki semmiképpen sem szeretné kidobni a színésznő emlékeit, amelyek egyelőre a garázsban pihennek. – Szeretnénk ezeket a Pécsi Ildikó Színtársulatnak vagy a színművész fogadott fiának és a szellemi hagyatéka örökösének, L. Péterfi Csabának ajándékozni" - mondta el az asszony a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.