Új tulaja lehet Pécsi Ildikó házának? Már a fák is eltűntek a kertből

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
ház Gödöllő ingatlan Pécsi Ildikó családi ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 80. évében, tavaly örökre lehunyta szemét a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes és Kiváló művész, Pécsi Ildikó. Az aranyember című film Noémija, számtalan sorozat és színdarab sztárja az ország egyik legnépszerűbb színésznője volt.

Ildikó egykori háza, a Gödöllőn található ősfás ingatlan a művésznő halála óta lakatlan. A szomszédok értesülései szerint azonban hamarosan eladhatják a házat, aminek utcájában még mindig nagy a mozgolódás.

"Ildikó és Lajos fiát gyakran látom itt. Talán voltak még bútorok, könyvek, színházi dolgok, amiket válogattak, de szerintem nem sok minden lehet már ott. Azt is tudom, hogy jött jó pár érdeklődő, hogy megnézze a házat. Akár több generáció is elférne itt, mert hatalmas az ingatlan" - mesélte a Blikknek az egyik helybeli.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A portál megkereste a színésznő fiát, de nem reagált a hívásra, elérték viszont Ildikó nevelt gyermekét, L. Péterfi Csabát. A férfi meglepő dolgot árult el a házeladással kapcsolatban és magyarázatot adott arra, miért tűntek el a fák a hatalmas kertből:

"Két tulipánfa volt Ildikó kertjében. Az egyiket akkor kapta, amikor átvette a Kossuth-díját, a másikat pedig a hetvenedik születésnapjára ültette. Ezt a kettőt megkaptam ajándékba, és Gödöllőn, a Művészetek Házához ültettem, így emlékezve és tisztelegve Ildikó előtt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.