"Valami nagyon rossz irányba menetelünk..." - Kórházba kerülése előtt egy héttel adott interjút Gálvölgyi János

Fotó: Bielik István - Origo -
Gálvölgyi János interjú mentők intenzív osztály kórház évforduló születésnap
Nem látta rózsásnak a világ helyzetét Gálvölgyi János, legalábbis erről tanúskodik az az interjú, melyet kórházba kerülése előtt egy héttel adott a XXI. század című műsornak. 

Már felébresztették a mélyaltatásból Gálvölgyi Jánost, akit május 10-ike óta kezelnek intenzív osztályon. Kórházba kerülése előtt egy héttel adott interjút az RTL XXI. század című műsorának, melyet hétfőn este, a művész 75. születésnapjának, egyúttal pályafutásának 55. évfordulója tiszteletére mutat be a csatorna.

Gálvölgyi János Fotó: Bielik István - Origo

A műsor előzetese alapján mondható, hogy Gálvölgyi János nem látja túl rózsásan az emberiség jövőjét, a színművész szerint a vesztünkbe rohanunk, annak ellenére, hogy minimum egyszer ezt már megtettük, mégis, a közelmúlt borzalmai ellenére is ugyanabba az irányba haladunk, mely régebben tragédiába torkollott.

"Szeretném, ha normálisabban élhetnénk. De semmi illúzióm nincs a közeljövőt illetően, mert valami itt alapjaiban van elrontva. De nem csak itt, erről a 93 ezer négyzetkilométerről beszélek, hanem az egész világban. Valami nagyon romlik el..." - mondja a beszélgetésben Gálvölgyi, aki visszautal egy korábbi darabjára, melynek kapcsán felmerült benne, hogy vajon hogyan jutottak el az emberek a 30-as évekre oda, ahova eljutottak, majd így folytatja:

"Azt látom, hogy megint valami nagyon rossz irányba menetelünk, hogy nem sikítunk, nem üvöltünk, hogy ezt ne tessék! Ez már megvolt, ennek rossz vége lesz. Ezt nem tudom megérteni, és elszomorít, hogy ennyire ostobák vagyunk" - mondta el gondolatait a színművész, aki úgy véli, hogy a történelem azt igazolja: korántsem ostobaság, amit gondol, akkor sem, ha vannak, akik másképp gondolják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.