Elege van Ronaldónak Szaúd-Arábiából - 5 hónapot bírt ki az al-Nasszrnál az ötszörös aranylabdás

Forrás: AFP/Fayez Nureldine -
futball al-Nasszr Szaúd-Arábia Cristiano Ronaldo sport
Bár még csak 5 hónapja játszik a szaúdi csapatnál a portugál szátrfocista, már elege is van. Ám a szerződése 2025-ig szól. 

Szezononként 200 millió euróról szóló szerződése van Cristiano Ronaldónak, ám még ez sem feltétlenül tartja a decemberben 2025-ig az al-Nasszrhez szerződött támadót az arab országhoz.

Noha az ötszörös aranylabdás futballista 14 bajnokin 13-szor volt eredményes, a csapatsikerek elmaradtak: az al-Nasszr Cristiano Ronaldo vezényletével kiesett a Szuperkupából és a Király-kupából is Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Noha az ötszörös aranylabdás futballista 14 bajnokin 13-szor volt eredményes, a csapatsikerek elmaradtak: az al-Nasszr Cristiano Ronaldo vezényletével kiesett a Szuperkupából és a Király-kupából is, a bajnokságban három fordulóval a szezon vége előtt a második helyen áll az al-Ittihad mögött.

Az Index a spanyol Mundo Deportivo kedid cikkére hivatkozva azt írja, az elmúlt 5 hónapban Ronaldó rájött, hogy a szaúdi csapat mindenben elmarad a nyugati kluboktól, és focista stábja állítólag már meg is kezdte a tárgyalásokat, hogy a világsztár visszatérhessen Európába, vagy Észak-Amerikába, az amerikai profi ligába (MLS).

Amennyiben Cristiano Ronaldo úgy dönt, nem várja ki a szerződés lejártát, és különösebb ok nélkül elhagyja csapatát, akkor kompenzációt kell fizetnie az al-Nasszrnek, de a FIFA szabályai alapján akár 4 hónapos eltiltást is kapahat, akkor is, ha közben új klubot talált magának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.