Áttörés jöhet a 16 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCann ügyében

vizsgálat kutatás nyomozás bizonyíték Madeleine McCann eltűnése Madeleine McCann
Madeleine McCann 16 évvel ezelőtt tűnt el, azóta tart a nyomozás az ügyében, melyben többször voltak már kisebb eredmények, áttörések, az ügynek pedig már gyanúsítottja is van. Ezúttal egy újabb nyomon elindulva a bűnösségét akár igazolhatják is, az első eredménye a jövő héten várhatóak, de a teljes elemzés akár hónapokat is igénybe vehet. 

A hírek szerint releváns nyomra bukkantak egy háromnapos portugáliai kutatás során. A nyomozók egy nagy erdőterületet kutattak át az Algarve-tározónál, ahol nyolc mély lyukat ástak, hogy mintákat gyűjtsenek, amelyeket igazságügyi orvosszakértői és DNS-vizsgálatra küldtek Németországba.

A források szerint várhatóan a jövő héten lesznek meg az első eredmények, de félő, hogy hónapokig is eltarthat, mire elkészül a teljes elemzés.

Madeleine McCann ügyében 16 éve folyik a nyomozás

A mostani kutatás előzménye az volt, hogy a nyomozók egy olyan fegyvert és kamerát kerestek, amelyet Christian Brueckner első számú gyanúsított házából loptak el. Egy bűnügyi besúgó figyelmeztette a német ügyészeket, hogy a Brueckner otthonából elvitt tárgyakat a tározóba dobták.

A rendőrség kétségbeesetten igyekezett megtalálni a videokamerát, mivel úgy vélik, hogy az tartalmazhat képeket Madeleine-ről, de más szexuális bűncselekményekről is, amelyeket Brueckner állítólag legalább két azonosítatlan nő ellen követett el.

A besúgó alátámasztotta Manfred Seyferth koronatanú és egy Helge Busching nevű férfi információit, akik a német nyomozóknak elmondták, hogy amíg Brueckner börtönben volt, betörtek a gyanúsított házába.

Seyferth elmondta, hogy a pár fegyvert és videokamerát talált abban az elszigetelt házban, ahol Brueckner lakott, néhány mérföldre a portugáliai Algarve szigetén található víztározótól, amely a legutóbbi rendőrségi kutatások középpontjában áll - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.