Még mindig elmegyógyintézetben van a rendőrgyilkos Sz. Szilárd, aki akár meg is úszhatja a börtönt

Forrás: Bors -
elmegyógyintézet késelés börtön rendőrgyilkos Baumann Péter Sz. Szilárd
Egyekőre még az elmegyógyintézetben van a rendőrgyilkos Sz. Szilárd.

2023. január 13-án, késő este gyilkolta meg Sz. Szilárd Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert, aki vele szemben intézkedni akart. A késelőt a rendőrök lábon lőtték, letartóztatták, ám viselkedése miatt elmeorvosi vizsgálatra szállították, azóta is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.

Sz. Szilárd, rendőrgyilkos Forrás: Bors

A Mandinert a Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő nyomozás gyanúsítottja továbbra is személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll, a fogvatartás helye nem változott. Ennél több információval nem szolgálhattak, ám Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője elmondta, hogy Sz. Szilárd május 10-ig volt letartóztatásban, ez idő alatt a bíróság döntése alapján az IMEI-ben vizsgálták a férfi elmeállapotát.

A vizsgálat eredményének tükrében az ügyészség a férfi letartóztatását megszűntette, "a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta".

Fentiekből úgy tűnik, hogy a szakértő Sz. Szilárdot nem találta beszámíthatónak. Amennyiben így van, a büntetőeljárást akkor is lefolytatják, ám ha a férfi nem beszámítható, akkor a bíróság felmenti az emberölés vádja alól és elrendelik a tényleges kényszergyógykezelését, melynek szükséges időtartamáról azorvosok döntenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.