Milliókat keresett videójátékozással a 17 éves fiú: ebből finanszírozta főiskolai tandíját

Forrás: SWNS/Adam Hughes © SWNS/Swns -
főiskolai tandíj Mason Bristow videójáték játék
A 17 éves Mason Bristow temérdek mennyiségű pénzt keres azzal, hogy játszik: a szülei is támogatják.

"A játék lehetőséget adott arra, hogy kövessem az álmomat" - mondta a 17 éves Mason Bristow, aki egy Rec Room nevű többszereplős online játékot játszva keresett pénzt. 2018 óta 17 000 fontot zsebelt be, ami a mai árfolyamára átszámítva körülbelül 7 millió forint.

Masont a szülei is támogatják Forrás: SWNS/Adam Hughes © SWNS/Swns

A diszlexiában szenvedő Mason azt mondja, meg akarja mutatni, hogy a tanulási nehézségei ellenére minden lehetséges. A fiú Bristolban él édesapjával, ápolónő édesanyjával és négy testvérével. A szülei természetesen támogatják a játék iránti szenvedélyét, lenyűgözte őket, hogy mennyi pénzt sikerült megkeresnie a szobájában ülve. A fiú hetente 10-20 órát tölt el a játékkal és új tartalmak készítésével. A pénzét ruhákra és nyaralásra költi, de a főiskolai tandíját is így fizette be.

Mason a koronavírus miatti lezárások alatt kezdett el játszani, és gyorsan tett szert követőkre, a játék készítői pedig hamar felfigyeltek a népszerűségére és pénzt ajánlottak neki. "Először nagyon szkeptikus voltam, nem voltam biztos benne, hogy ez az amerikai cég tényleg fizet majd nekem, de egy hónappal később ott volt a pénz a számlámon" - mondta Mason, aki akkor 800 fonttal lett gazdagabb, és azóta rendszeresen kap fizetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.