Pontosan ennyi lépést kell megtenni ahhoz, hogy megelőzzük a korai halálozást

Forrás: Thinkstock -
lépésszám kutatás Európai Kardiológiai Társaság egészség halálozás kockázat
A legtöbb egészségügyi ajánlás szerint napi 8-10 ezer lépést kell megtennünk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk és meghosszabbítsuk az életünket, ám egy új kutatás szerint ez túlzás, ennél kevesebbnek is élvezhetjük már az egészségügyi előnyeit. 

Ha napi nyolc órát a munkahelyünkön töltünk, nagyon nehéz beilleszteni a mindennapjainkba a tízezer lépést. Tudósok azonban most jó hírrel szolgálnak, miszerint már 4000 lépésnek is élvezhetjük az egészségügyi előnyeit.

A tanulmány (226 889 embert 7 évig követtek nyomon) - amely European Journal of Preventative Cardiology folyóiratban jelent meg - szerint napi 4000, pontoabban 3967 lépés megtétele elegendő lehet ahhoz, hogy csökkentse a korai halálozás kockázatát.

Nem muszáj tízezer lépést gyalogolni azért, hogy élvezzük az egészségügyi előnyöket. Forrás: Thinkstock

Persze a gyaloglás az a sport, amelyből a több mindig jobb. Dr. Maciej Banach, az Európai Kardiológiai Társaság lapjának főszerkesztő-helyettese elmondta: "Minél több lépést tesz meg valaki, annál jobb hatással van az egészségére: már az 500-1000 lépés plusz is sokat jelent" - idézi a szakembert a Mirror.

"Az, hogy minél többet sétálsz, annál egészségesebb maradsz a férfiakra és nőkre egyaránt vonatkozik, életkortól és éghajlattól függetlenül" - jelentette ki Dr. Banach.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.