Ígéretes tornászkarriert is elérhet a bal kezén ujjak nélkül született kislány

Forrás: Kathryn Sinnot / SWNS/Kathryn Sinnot / SWNS/Kathryn Sinnot / Swns -
torna kislány gimnasztika paralimpia művégtag
A 7 éves Millie Sinnott egy olyan genetikai betegséggel született, aminek az egyik tünete, hogy abnormálisan rövidek az ujjai. A kislánynak a bal kezén pedig egyáltalán nincsenek ujjak, illetve a tenyere egy része hüvelykujjként funkcionál, de ez nem tántorítja el attól, hogy megvalósítsa az álmát: paralimpikon tornász akar lenni.

Millie háromévesen szeretett bele a sportba, 2021 óta gimnasztikai klubba jár, ahol ő az egyetlen fogyatékossággal élő sportoló. Arról álmodik, hogy egyszer paralimpikon lesz, de jelenleg a torna nincs benne a paralimpiai játékokban. Most édesanyjával, a 27 évesen Kathryn Sinnott-tal azért kampányol, hogy hozzáadják a sportágat a paralimpiai sportokhoz. Már felvették a kapcsolatot a British Gymnasticsszal is, és remélik kampányuk célba ér.

Millie Sinnot 3 évesen szeretett bele a gimnasztikába. Forrás: Kathryn Sinnot / SWNS/Kathryn Sinnot / SWNS/Kathryn Sinnot / Swns

"Amikor tornászni kezdett, készítettek neki egy protézist, ami bizonyos szempontból jó volt, de aztán rájött, könnyebb anélkül" - idézte fel az édesanyja. A kislány éppen ezért a paralimpián is művégtag használata nélkül szeretne boldogulni.

Kathryn - aki Hertfordshire-ben tanársegéd - a terhessége alatt nem tudta, hogy a lányának genetikai betegsége van. A végtagok közti különbséget és az ujjak hiányát az orvosok a születésekor vették észre.

"Millie-t nem lehet megállítani, a saját útját járja, mindenkit lenyűgöz" - mesélte az édesanya. "A gimnasztika a nagy szenvedélye, és most folyamatosan ezt csinálja" - idézi az édesanyát a Daily Mail.

"Millie-t nem lehet megállítani, a saját útját járja, mindenkit lenyűgöz." Forrás: Kathryn Sinnot / SWNS/Kathryn Sinnot / SWNS/Kathryn Sinnot / Swns

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.