Grapefruittal fogyni? A hollywoodi sztárok erre esküdnek, a szakértő azonban mást mond

fashion week diéta grapefruit hollywood
A trendi, hollywoodi diétáról azt mondják, hogy elősegíti a gyors fogyást, mert a grapefruit zsírégető enzimeket tartalmaz. A szakértők szerint azonban ez nem feltétlenül van így.

Nem is gondolnánk, hogy a manapság is nagy népszerűségnek örvendő grapefruit vagy más néven hollywoodi diéta az 1930-as évek óta létezik. Proteinben gazdag ételek bevitele mellett minden étkezéskor egy grapefruit elfogyasztását jelenti. Lé formájában is fogyasztható, számos változata létezik a diétának.

A diéta rajongói azt állítják, hogy a grapefruit zsírégető enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a zsírégetésben. Így már akár 12 nap alatt is fogyáshoz vezethet - írja az Express.

A szakértők szerint, azonban ez nem teljesen így van.

Forrás: Shutterstock

Valóban ennyire hatékony?

Bridget Benelam, a Brit Táplálkozási Alapítvány táplálkozástudományi tudósa így vélekedett:

Abbas Kanani, a Chemist Click gyógyszerésze egyetértett ezzel, és elmondta, hogy bár a grapefruit alacsony kalóriatartalmú és nagyon tápláló, nincs bizonyíték arra, hogy a gyümölcshöz zsírégető enzimek társulnának.

Evelina Sabonaityte több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező klinikai táplálkozási szakember szerint a grapefruit tartalmaz C-vitamint és antioxidánsokat, de minimális tudományos bizonyíték támasztja alá azt az elképzelést, hogy zsírégető enzimeket tartalmaz.

Forrás: Shutterstock

Az Express oldalán megtudhatjuk, hogy a naringeninről klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, ami fontos a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem szempontjából. A C-vitamin segíthet a krónikus gyulladás megcélzásában.

Sokan azt sem tudják, hogy a grapefruit és annak leve kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, ami a gyógyszer csökkent hatékonyságának mellékhatásaihoz vezethet.

Tehát megállapítható, hogy kizárólag a grapefruit vagy annak levének fogyasztásával nem tudunk jelentős eredményeket elérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.