Olcsó trükkel tisztíthatjuk meg a szőnyeget a kisállatok okozta foltoktól

Forrás: 123rf.com -
szennyeződés folt kiskutya szőnyeget
Makacsak tudnak lenni a kisállatok okozta foltok, de egy takarító megosztotta azt az egyszerű és olcsó trükköt, amivel gyorsan eltávolíthatjuk a szőnyegből ezeket. 

Bár a kisállatok rengeteg örömet hoznak az életünkbe az biztos, hogy nagy felfordulást tudnak csinálni. A legbosszantóbbak a szőnyegen hagyott foltok lehetnek, hiszen ezektől a legnehezebb megszabadulni, de egy szakértő elárulta, mivel érdemes próbálkoznunk.

"A sáros mancsnyomoktól kedzve a kiskutyák által hagyott pisitócsákig a foltok gyakori ellenségei a kisállattulajdonosoknak, különösen azoknak, akiknek nagyon fiatal vagy idős állata vann. A gyors cselekvés elengedhetetlen, a tisztítást azonnal el kell kezdeni, amint észrevettük a foltot. A folyékony foltok, például a vizelet esetében először permetezzük be a szennyeződést hideg vízzel, majd papírtörlővel vagy ronggyal itassuk fel a folyadékot. Ezután szórjuk be az érintett területet szódabikarbónával, és hagyjuk állni legalább egy órán át" - javasolja a szakértő.

Forrás: 123rf.com

"Ezután porszívózzuk ki a szőnyeget, és ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a folt és a szag el nem tűnik" – osztotta meg a szakértők. Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy ne dörzsöljük túlzott erővel a szőnyeget, ez ugyanis károsíthatja a szövetet - írja a Daily Star.

Ha sárral van dolgunk, akkor először hagyni kell, hogy megszáradjon a folt, majd porszívózzuk ki a nagyját. Ha nem tűnt el teljesen, akkor egy tompa késsel kaparjuk le a maradékot.

Ezután ugyanazt a folyamatot követhetjük, mint a folyékony foltnál, szódabikarbónát használva a szőnyeg felfrissítésére. Különösen makacs foltok esetén megfontolhatjuk az ecet használatát is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.