Van egy európai ország, ahol rengetegen dobják ki az háziállataikat nyaralás előtt: 11 milliós büntetést kaphatnak

Forrás: 123RF -
örökbefogadás kutya állatmenhely elhagyás nyaralás
Súlyos problémára hívják fel a figyelmet a franciaországi állatmenhelyek: az emberek szándékosan dobják el maguktól az állataikat, miközben a nyaralásukra tartanak. Évente körülbelül 100 ezer kisállatot "felejtenek" valahol. 

Szándékosan teszik ki kedvenceiket a franciaországi nyaralók, miközben az üdülésükre tartanak - erre hívja fel a figyelmet a párizsi székhelyű állatvédő szervezet, a The Society for Protection of Animals. Örökbefogadókat keresnek, valamint támogatást is várnak miután csak ezen a nyáron több mint 12 000 állatot mentettek meg.

„A menhelyeink zsúfolásig megteltek, és nagyon sok állat várja, hogy befogadják" - írta a csoport a Facebookon. „Franciaországban évente körülbelül 100 ezer házi kedvencet hagynak el, ebből 60 ezret nyáron" – mondta Clément Beaune közlekedési miniszter.

Képünk illusztráció Forrás: 123RF

A probléma nem most kezdődött, már 2020-ban közzétett egy beszámolót arról a jelenségről a BBC, hogy a francia tenegerpartra vagy vidékre indulók néha csendesen, dobozokban adják le állataikat a menhelyeken, vagy otthagyják őket valahol, és hívják az állatvédő szervezeteket.

Az elhagyási esetek hulláma valószínűleg azért növekedett meg, mert a COVID-19 világjárvány idején megugrott az örökbefogadások száma. A szabályok lehetővé tették, hogy az emberek elhagyják otthonukat a kijárási tilalom idején is, ha állatot sétáltatnak. Úgy tűnik, hogy az inflácó és a kilátástalan gazdasági körülmények miatt a családok egyre nagyobb arányban hagynak fel a kedvenceik gondozásával.

Franciaországban tilos a házi kedvencet kitenni, elengedni. A törvényen tavaly júliusban szigorítottak: a két év börtönbüntetést háromra emelték, a maximális bírság pedig 32 740 dollár, vagyis körülbelül 11 millió forint - írja a Travelo.

Kutya az autóban – Utazási tippek, hiszen a biztonság és a kényelem elengedhetetlen

Még kellemes napsütésben lehet együtt sétálni a vízparton, a közeli erdőkben, de hosszú kilométerek elé nézhetünk egy kellemes érdekében. Ezekhez autóba kell ültetni a házi kedvencet. A biztonságos és mindenki számára kényelmes utazás kérdéskörét fogjuk most végigjárni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.