Még ma sincs magyarázat a brutális állatcsonkításokra - Ufók, szekták vagy állatok követhették el?

szekta szarvasmarha csonkítás földönkívüli technológia magazin
A rémes és érthetetlen állatcsonkítások már évtizedek óta borzolják a kedélyeket szerte a világon. Valóban megmagyarázhatatlan csonkításokról beszélünk, mert nem egyértelmű, hogy kinek származna abból előnye, hogy éjszakánként szarvasmarhákat véreztet ki és egyéb kínzásoknak veti alá az állatokat. Az ügyben számos összeesküvés-elmélet született, de a legtöbben földönkívüliekre gyanakodnak, akik kísérleti okokból ölnek állatokat, mert a csonkítások és a kivéreztetés módja olyan modern technikával történik, ami előtt érthetetlenül állnak a tudósok.

A kezdeti támadások, amelyek megrázták az Egyesült Államokat

Az első jelentősebb szarvasmarha-csonkításokról szóló rémhírek az 1970-es években kaptak szárnyra, amikor is az Egyesült Államok Colorado államában több mint 200 ilyen esetet jelentettek
be. A szarvasmarhákat borzalmas állapotban találták meg a farmerek.

Az állatok szemgolyóit valamilyen éles eszközzel kivájták, füleiket levágták, továbbá hiányoztak még a tőgyeik, nemi szerveik és a végbelük. Az esetekben talán a legfélelmetesebb az volt, hogy a tetemekben egy csepp vér sem maradt, illetve a helyszínen sem találtak vért, de még lábnyomokat vagy keréknyomokat sem.

Hogyan végezhettek ilyen gyorsan?

Az orvosszakértők és helyszínelők szerint egy ilyen hatalmas állat kivéreztetéséhez, illetve a helyszín teljes feltakarításához több nap kellene, de a csonkításokat egy éjszaka alatt követték el. Így arra a következtetésre jutottak, hogy az állatokat valamilyen repülő járműben csonkíthatták meg, mert csak így magyarázható meg, hogy nem hagytak nyomot. Viszont egy helikopter vagy repülőgép hangjára fel kellett volna ébredniük a farmereknek, így ezt sem sikerült bebizonyítaniuk.

Még ma sincs magyarázat a szarvasmarhák megcsonkítására Forrás: Shutterstock/Peopleimages.Com - Yuri A

Az esetet olyannyira komolyan vették, hogy az akkori washingtoni szenátor, Floyd Haskell, az FBI nem hivatalos segítségét kérte az ügy felderítéséhez, de még ők sem jutottak megoldásra.

A következő években a marhacsonkítások száma egyre csak nőtt, 1979-re már több ezer esetről tudtak, amelyeket főként az állam ritkábban lakott, nyugati területein követtek el. A nyomozóiroda azonban most sem járt sikerrel, végkövetkeztetésként 1980. január 15-én azzal zárta le a nyomozást, hogy a csonkításokat vélhetően a közelben élő prérifarkasok követhették el.

A farmerok felháborodtak, és követelték az államtól, hogy folytassák a nyomozást, de nem sok sikerrel.

A kutatók szerint az is nagyon valószínű, hogy a hiányzó nemi szervek és más testrészek a
természetes bomlási folyamat részeként összezsugorodnak; és a dögevők ezeket a lágy testrészeket, a nemi szerveket vagy a tőgyet, illetve a szemeket és a szájat fogyasztják el a legszívesebben - írja a history.com.

További megmagyarázhatatlan állatcsonkítások

Sajnos nem csak szarvasmarhákat, de más haszonállatok megcsonkított tetemeire is bukkantak a
következő években szerte a világon. Egyes feljegyzések szerint pedig már a 17. században is csonkítottak meg birkákat és lovakat is hasonló körülmények között. De érdekes módon a legtöbb eset az 1960-as és 70-es évekhez kötődik - írja az ArcansasOnline.

Az egyik leghíresebb eset, amikor idegen lényekkel kapcsolták össze az állatcsonkítást. Egy, a Lady névre hallgató lovat holtan és részben megnyúzva találták meg a farmerok az istállóban. Az állat agyát, tüdejét, szívét és pajzsmirigyét sebészi pontossággal távolították el. Az esetet követő 24 órán belül megjelent a rendőrség, többen pedig azt állították, ufót láttak, illetve voltak, akik más idegen lényeket észleltek a farm közelében - számol be az AlamosaNews.

A helyi bíró, Charles Bennett elmondta, három vibráló, narancssárga gyűrűt látott az égen a távolban elsuhanni, amelyek háromszög alakzatban, hihetetlen sebességgel repültek, és zümmögő hangot adtak ki.

Eközben a seriff két helyettese arról számolt be, hogy egy lebegő narancssárga gömb követte őket egy ideig.

A legelterjedtebb teóriák

Sokan a mai napig is a sátánista szektákkal hozzák kapcsolatba a csonkításokat. 1975-ben a
kanadai rendőrség le is tartóztatott egy csoportot, amelynek tagjait állatcsonkításon kaptak. Ám ebben az esetben a szarvasmarhák testében nagy mennyiségű vér volt, illetve a szerveiket sem tudták olyan
precízen eltávolítani.

Mások továbbra is a legkézenfekvőbb magyarázatban hisznek, vagyis hogy ragadozók követték el a támadásokat, de ez az elmélet rögtön megdől, mivel egy medve vagy róka nem csak bizonyos szerveket enne meg, és biztos, hogy nem hagyná érintetlenül a hús nagy részét.

Eddig egyik elmélet sem állta meg a helyét az állatcsonkításokkal kapcsolatban Forrás: Shutterstock/Giorgos Karagiannis

Egyes szakértők szerint a csonkításokat maga a természet törvénye is okozhatta.

Amikor egy szarvasmarha vagy ló egy nagyobb sérülés vagy vágás következtében elpusztul, a gravitáció a sebbe húzza a vért, a bőr ezen a részen kiszárad majd kiszakad, és a vér a földbe szivárog, ami felszívja, illetve a rovarok elfogyasztják. Így a test pont úgy nézhet ki, mintha valaki kivéreztette volna. A nemi szervek hiányára is akadhat racionális magyarázat. A kutatók szerint a hiányzó nemi szervek és más testrészek a bomlási folyamat során egészen kicsire zsugorodnak, és a dögevők, akik ezeket a szerveket kedvelik a legjobban, úgy tudják kienni a testből, hogy annak
szinte nem is marad nyoma. Ám ez az elmélet is sajnos megbukik, mert a bomlási folyamat nem
egy éjszaka alatt megy végbe, míg egyes szarvasmarhák csonkítása egyik napról a másikra történt.
Vajon akkor mi lehet a magyarázat?

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.