5 mindennapi szokás, ami nagyon sokat árt a szexuális életednek

Forrás: Shutterstock -
probléma tippek szexuális élet stressz libidó
Geoff Hackett professzor, a Hims férfi távegészségügyi cég orvosi tanácsadója öt olyan dolgot osztott meg, amelyek szexuális diszfunkciót okozhatnak. 

A szakértő hozzátette, hogy normális, ha alkalmanként csökken a szexuális vágy, esetleg merevedési zavar okoz gondot, de ha ezek a problémák tartósan fennállnak, akkor érdemes az alábbi öt dolgot kiiktatni a mindennapokból.

1. Zsíros ételek fogyasztása

Bár a zsíros ételek fogyasztása felér egy ízutazással, ha túlzásba esünk, akkor akár szexuális nehézségeket okozhat - mondta Geoff a Huffington Postnak. Ennek az az oka, hogy az egészségtelen zsírok plakk felhalmozódásához vezethetnek az artériákban. Ez az erek beszűküléséhez és a pénisz véráramlásának csökkenéséhez vezethet, ami megnehezíti az erekció elérését vagy fenntartását. A zsíros ételek nemcsak a hálószobában okozhatnak problémát, az érelmeszesedés miatt a sztrók és a szívinfarktus kockázata is fennáll.

2. Túl sok cukor

Egy másik gyakori bűnös, ami a kevés, illetve nem kielégítő hancúrozás mögött állhat, azok a cukros finomságok – különösen, ha rendszeresen fogyasztod őket. Geoff szerint az édes ételek miatt megugrik a vércukorszint, ami arra készteti a hasnyálmirigyet, hogy még több inzulint termeljen. Ha gyakran megy keresztül ezen a cikluson, akkor ez hatással lehet a szexuális egészségre, és hozzátette azt is, hogy az erekciós zavar néha a cukorbetegség korai jele lehet.

Forrás: Shutterstock

3. Alkohol

A túlzott mértékben történő alkoholfogyasztás növelheti a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint csökkentheti a tesztoszteronszintet. Ez csökkenti a szexuális vágyat, és megnehezítheti az orgazmus elérését. A szteroidoknak és az izomnövelő étrend-kiegészítőknek is hasonló hatása lehet – tette hozzá a szakértő.

4. Dohányzás

A fő bűnös a nikotin, amely egy ismert érösszehúzó (olyan típusú vegyi anyag, amely csökkenti az artériákon keresztüli véráramlást). A pénisz kis erei különösen sérülékenyek, és a dohányosok 1,5-2-szeresére növelik erekciós problémák kialakulását. Még ha fel is hagyunk a dohányzással, még hat hónapig is eltarthat, amíg a merevedési zavar magától megoldódik.

5. Stressz

Az egyik legnagyobb hangulatgyilkos a hálószobában a stressz lehet. A stressz a megnövekedett adrenalinszinttel jár, ami megnehezíti az erekció fenntartását, és befolyásolja a nemi hormonok, különösen a tesztoszteron termelését. Ez csökkentheti a libidót - mutatott rá Geoff. A kortizol, egy stresszhormon, szintén befolyásolhatja a tesztoszterontermelést.

Mi segíthet még?

Geoff elismerte, hogy nehéz elkerülni a stresszt, de szerinte érdemes kipróbálni különféle légzőgyakorlatokat, meditációt vagy szexterápiát a libidó fokozása és a stressz csökkentése érdekében. Ami az ételeket illeti, rengeteg olyan dolog van, amely fellendítheti a szexuális életet – bár lehet, hogy nem illenek bele az úgynevezett afrodiziákumok kategóriájába, mint például az osztriga vagy a csokoládéval bevont eper. Dr. Michael Mosley diétás guru azt javasolta, hogy szexuális élet javításának érdekében érdemes olyan ételeket fogyasztani, mint a csicseriborsó, hal, pisztácia, leveles zöldségek és cékla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.