Ránézésre meg lehet állapítani, mennyire intelligens valaki: megvannak az ismertetőjegyek

Forrás: Shutterstock -
orr szépség arc szem intelligencia
Cseh kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ránézésre meg lehet állapítani, mennyire intelligens valaki. Ezt az arcunk árulja el, persze, csak annak, aki tudja, mit nézzen. 

A felmérésben 40 nő és 40 férfi arcképét vizsgálták, az pedig gyorsan kiderült, hogy az intelligencia és a szép, vonzó arc között nincs összefüggés. Esztétikumtól függetlenül az arcvonások azonban megmutathatják, ki mennyire intelligens.

A nőknél hajlamosak vagyunk a szépséget az intelligenciához társítani Forrás: Shutterstock

A cseh kutatás szerint az intelligens emberek szemei távolabb ülnek egymástól, az orruk az átlagosnál nagyobb, az álluk pedig inkább hegyes, mint kerek, a szájzugok inkább felfelé kerekednek. A széles arc, a túl közel ülő szemek, a rövid orr és a lefelé ivelt szájsarkak pedig épp az ellenkezőjére engednek következtetni. Az átlagos emberek pedig a kettő között helyezkednek el, átlagos arcarányokkal rendelkeznek - ismerteti a Daily Mail.

A kutatás egyébként a férfiaknál jobban működött, a nőknél könnyen megtévesztő lehet a szépség, ugyanis a csinos nőkhöz hajlamosabbak vagyunk jobb értelmi képességeket társítani.

Ez is érdekelhet:

Ilyen kellemetlen mellékhatásai is lehetnek a magas intelligenciának

3 jel, amiből biztosan tudhatod, hogy okosabb vagy mint a legtöbb ember

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.