Hoppá! Ilyen kellemetlen mellékhatásai is lehetnek a magas intelligenciának

Forrás: Thinkstock -
hátrány tudás intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán meglepő lehet, de a szuperokos embereknek sok hátránnyal is jár ez a képességük, amitől bizony kimondottan szenvednek.

Azt gondolnánk jóval könnyebb az élete annak, akinek rendkívül magas az intelligenciája, hiszen azzal sok mindent elérhet. De eddig talán bele se gondoltunk, hogy ez hátrányokkal is járhat.
A Quora közösségi oldal feltett egy kérdést, miszerint átok lenne a magas intelligencia? Sok válasz érkezett, amely azt bizonyítja, valamilyen szinten igen.

Sokan arra panaszkodtak, hogy túl magasak az elvárások velük szemben. Sokszor az okoz problémát, hogy amikor érezniük kellene, ők akkor is gondolkodnak. Ha beszélnek is az érzéseikről, mindent megmagyaráznak, és nem jön a várt megkönnyebbülés, mint másoknál.

A fotó illusztráció. Forrás: Thinkstock

Van, akinek az jelent problémát, hogy mivel őt kiemelkedően okosnak tartják, nem beszélhet senkivel a gyengeségeiről, vagy azon pánikolnak, mi lesz ha nem hozzák az elvárt szintet, és sokkal jobban félnek a vereségtől, mint akár egy átlagember.

Arra is vigyázniuk kell, hogy ha valakivel beszélgetnek, ne javítsák ki egyből a másikat, mert megsérthetik azt, vagy okoskodónak tűnhetnek.
Ezen kívül még ott van az örök elégedetlenség, mert minél többet tud valaki, úgy érzi, hogy annál kevesebb tudás birtokában van – írta a Szeretlek Magyarország.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.