Egyre többen lázadnak az önkiszolgáló kasszák miatt: folyton rosszak, nehéz kezelni őket és rengeteg a lopás

szupermarket vásárlók önkiszolgáló kassza elégedetlenség
Egy vásárló, Julie Domina úgy véli, kedvezményt kellene kapnunk a szupermarketekben, ha rákényszerítenek bennünket az önkiszolgáló kasszák használatára. Azt is elmondta, miért gondolja így és mi is a baj szerinte ezekkel a pénztárgépekkel. 
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Polyanskaya Olga/Shutterstock.

De nem csak Julie az egyetlen, aki nem szívesen használja az önkiszolgáló kasszákat. Nemrég egy Aldi Facebook csoportban panaszkodtak a vásárlók arról, hogy ezen kasszák miatt számos kedvezményről lemaradnak, hiszen sokszor az automata nem érzékeli az akciókat, kuponokat.

Vannak, akik szívesen használják, mások gyűlölik az önkiszolgáló kasszákat Forrás: frantic00 / Shutterstock

Egy ausztrál kutatást szerint nem hogy pénzt takarítanának meg ezzel a szupermarketek, de sok esetben a bolti lopások száma is megnő. A megkérdezettek kilenc százaléka beismerte, hogy volt már olyan, hogy nem olvasta le a terméket, mielőtt elhagyta volna a boltot, a tíz százalék azt is bevallota, hogy inkább az olcsóbb termékek kódját olvasta be, csak hogy kevesebbet kelljen fizetnie.

Erről korábban itt írtunk:

Hogy a szupermarketekben az önkiszolgáló vagy hagyományos kasszát választunk, egyéni preferencia kérdése. Néhány Aldi-vásárló azonban most felhívta a figyelmet, miért kell körültekintőnek lennünk az önkiszolgáló pénztáraknál és úgy vélik, sokkal okosabb, ha a hagyományost használjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.