Sose készítsünk szalonnát forrólevegős sütőben: nagy baj lehet belőle

Forrás: Shutterstock -
sütés főzés szalonna konyha
A forrólevegős sütő nagy segítség lehet a konyhában, de nem minden étel készíthető el benne.

A forrólevegős sütők, vagyis az air fryerek nagy népszerűségnek örvendenek mostanában és nem véletlenül, hiszen gyorsan és egészségesen készíthetőek el bennük különféle ételek. Mindent azonban nem ajánlott beletenni - erre figyelmeztet egy szakértő.

Forrás: Shutterstock

Brenda Peralta dietetikus elmagyarázta, hogy a szalonna rendkívül zsíros, és ha forrólevegős sütőben készítjük, az több problémához vezethet: "Ez egy zsíros étel, és amikor air fryerben sütik, a zsír lecsepeghet, és füstöt vagy fröccsenést okozhat."

Hozzátette, az is előfordulhat, hogy ebben az eszközben nem sül egyenletesen a szalonna, ami veszélyes ételmérgezéshez vezethet. A szalonnazsír felhalmozódása miatt maga az eszköz is veszélyessé is válhat.

Ha nem akarunk a makacs zsírlerakódásokkal küzdeni, akkor a szalonnát ne ebben süssük. Az eszközt egyébként minden használat után fontos tisztítani - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.