Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a rántottát - Íme a tökéletes recept

 tojásrántotta
Thinkstock -
recept reggeli konyha tojásrántotta
A rántotta egy rendkívül egyszerű étel, melyet még azok is pillanatok alatt el tudnak készíteni, akik amúgy ritkán fordulnak meg a konyhában. Azonban van néhány dolog, amit érdemes betartani, ha tökéletes rántottát szeretnénk enni. 

Nem kell hozzá más, mint tojás, kevés fűszer, egy kis olaj és egy kiváló serpenyő. Legalábbis eddig ezt gondoltuk. Mutatjuk, hogy lesz tökéletes a rántotta.

 

HOZZÁVALÓK:

 

1/2 tk olaj
1 tk vaj
3 db tojás
1 csipet só

Tökéletes rántottát szeretnél? Akkor ezt a receptet mindenképpen ki kell próbálnod Thinkstock

 

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

Egy serpenyőt közepes lángon melegíteni kezdünk. Beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat. Amíg a vaj felhabzik, a tojásokat egy keverőtálba öntjük, sózzuk, villával kissé felverjük. Nem szükséges, hogy a sárgája teljesen elkeveredjen a fehérjével.

A keveréket a habzó vajra öntjük, és körkörös mozdulatokkal keverve megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük szárazra (3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő).

Végül ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés őrölt pirospaprikával vagy sajttal. Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk - írja a Mindmegette.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.