A legmegosztóbb fűszer a koriander: megvan az oka, miért utálod

Fotó / Shutterstock -
tudományos műsor koriander Larry King Julia Child SciShow
Vannak olyan ételek, amelyek az átlagosnál jobban megosztják az embereket. Ilyen például a zöldségek közül a spenót, a csírák vagy a kelbimbó, de a toplistát a koriander vezeti, olyannyira, hogy a közelmúltban több szakács is kifejtette, utálja az ízét. Kiderült, az, hogy valaki szereti-e vagy sem ezt a fűszernövényt, a génekbe van kódolva. 

Ina Garten amerikai szakács- és írónő még 2016-ban a passzív-agresszív emberekhez hasonlította a koriandert, és a bolygó legellenszenvesebb dolgai közé sorolta. A szakács és író, Julia Child is hasonló gondolatokat fogalmazott meg, amikor 2002-ben Larry King interjút készített vele a tévében.

Child azt is hozzátette, soha nem enné meg ezeket, és ha a keze ügyébe kerülnének, azonnal a kukába dobná őket.

Genetikai oka van, ha nem szereted a koriandert Fotó / Shutterstock

Egy népszerű tudományos műsorban, a Youtube-ra is feltöltött SciShow-ban megmagyarázták, miért viseltetnek egyes emberek ilyen ellenszenvvel a koriander iránt. Az indok: szappan íze van.

A SciShow kutatást is végzett a témában, 30 000 embert kérdezett meg, mit gondolnak a korianderről - írja az Unilad.

Te szereted a koriandert?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.