Harry herceg megtörte a hat hónapja tartó csendet: felhívta Károly királyt

Forrás: MTI/AAP/Brendan Esposito -
telefonhívás III. Károly király Harry herceg Tartalék születésnap
Harry herceg kedden, november 14-én végre felhívta az édesapját, hogy gratuláljon a születésnapjára. Fél éve nem beszéltek egymással. A király a menyével, Meghan Makle-lel is váltott pár szót.

Harry és édesapja, Károly király áprilisban, a koronázás előtt beszéltek egymással utoljára. A herceg azóta többször is járt az Egyesült Királyságban, de nem találkozott a családjával, ezért is nagy lépés tőle, hogy felemelte a telefont. Sajtóértesülések szerint a beszélgetés barátságos és szívélyes volt. Károly nagyon elfoglalt, de szereti a fiát és az unokáit, sosem tenné meg, hogy nem fogadja hívásukat a születésnapján.

Harry és Meghan békülni akarnak a királyi családdal Forrás: MTI/AAP/Brendan Esposito

A The Sun azt írja, Harry és édesapja között azért szünt meg a kommunikáció, mert korábban többször is összekülönböztek a házaspár királyi családból való kilépése miatt, illetve pénzügyekben sem értettek egyet. A Netflix-dokumentumfilm és Harry könyvének megjelenése után Camilla királyné és Vilmos herceg is azt szorgalmazta, hogy Károly ne tartsa a kapcsolatot kisebbik fiával és annak családjával. Károly ennek ellenére azt mondta, nyitva áll az ajtó Harry előtt, szívesen látja minden alkalommal, amikor Angliába látogat. Ezt igazolja az is, hogy a tegnapi telefonbeszélgetés során apa és fia megállapodtak abban, hogy hamarosan újra felhívják egymást.

A napokban írtunk arról, hogy Meghan Markle és Harry herceg ki akarnak békülni a királyi családdal a róluk szóló Family Guy epizód visszhangja miatt. Úgy érezték, hogy már Amerikában is ellenük fordultak, így valószínűleg nem marad más út előttük, mint a bocsánatkérés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.