Kiderült, milyen magasak a brit királyi család tagjai, és az is, mit mond ez el róluk

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
királyi család magazin magasság
A világ legtöbbet fotózott családjának tagjairól a képekből annyi derül ki nagyjából, hogy magasak, vagy sem. Talán még az sem, hiszen egy jó fotós úgy alakítja a látványt, ahogy akarja. Most azonban kiderült, hogy valóban olyan magas vagy alacsony őfelsége III. Károly király, valamint népszerű és kevésbé népszerű családtagjai.

Az alábbiakban nemcsak azt áruljuk el, mekkorára nőttek a családtagok, de azt is megtudhatod, hogy a magasságuk hogyan határozza meg a megítélésüket.

III. Károly király és Kamilla királyné

Az uralkodó állítólag 1,78 méter (178 centiméter) magas, felesége, Kamilla királyné néhány centivel alacsonyabb nála, ő 1,72 méterre nőtt.

III. Károly király és Kamilla királyné Forrás: AFP/Daniel Leal

Károlyról azt mondják, pont ugyanannyi a magassága, mint néhai feleségének, Diana hercegnének volt, ám, hogy megfeleljenek az elvárásoknak és annak az illúziónak a megőrzéséért, hogy a férfi magasabb a nőnél, mindig úgy fotózták őket, hogy Károly magasabbnak tűnjön volt hitvesénél.

Erre Kamilla királyné esetében nincs szükség, ő pont annyival alacsonyabb az uralkodónál, amennyi az elvárt...

Vilmos herceg

A walesi herceg a királyi család legmagasabb tagja a maga 1,9 méteres, azaz 190 centiméteres magasságával. Igazán méltó magasság ez egy trónörökösnek, mondják a szakértők.

Pszichológusok szerint a magasabb férfiakról azt gondolják az emberek, hogy magasabb státusszal, erősebb vezetői képességekkel rendelkeznek, és szakmailag sikeresebbek, mint az átlagos vagy alacsonyabb férfiak. Hogy ez általánosságban így van-e, nem tudjuk, de hogy Vilmosra igaz az elképzelés, az biztos.

Vilmos herceg, Katalin hercegné, Harry herceg, és Meghan Markle Forrás: AFP/Chris Jackson

Katalin hercegné

Ő az a tagja a irályi családnak, akit biztosan magasabbnak gondoltál, mint amilyen a valóságban. Hogy karcsú alakja vagy a magassarkú cipői teszik, ki tudja, ám tény, hogy a walesi hercegné 175 centiméter magas. A brit nők 170 centis átlagmagasságához képest Katalin hercegné 5 centiméerrel magasabb, tehát alacsonynak semmiképpen sem mondható.

Szakértők szerint a magasság és a társdalmi státusz között is van összefüggés A feltevés, tekintve, hogy Katalin a trónörökös Vilmos herceg felesége, akár bizonyítottnak is tekinthető.

Harry herceg

III. Károly fiatalabbik fia mindössze 5 centiméterrel alacsonyabb bátyjánál. Sussex herceg a maga 185 centiméteres magasságával azonban még mindig a család magasabb tagjai közé tartozik, ami szakemberek szerint nem kis részben járult hozzá, hogy könnyed, elbűvölő személyiségként gondoljanak rá az emberek.

Pszichológusok azt állítják, hogy nagyobb önbizalommal rendelkeznek a magasabb emberek, az, hogy valóban lefelé kell nézniük a többiekre, magabiztosabbá teheti őket, ahogy az is, hogy rájuk fel kell néznie a töbieknek.

Meghan Markle

Sussex mindig tip-top hercegnéje 167 centiméter magas, ezzel a legisebb az egyori kedvenc négyesből, ami ma már csupán múlt. A valaha sülve-főve együtt lévő hercegi négyesre ma már inkább az állandó viszály a jellemző. Ami azonban nem befolyásolja Meghant abban, hogy a férjénél jóval alacsonyabb színésznő — szakemberek szerint — elégedettnek érezze magát a kapcsolatában.

Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a nők akkor a legelégedettebbek, ha partnerük 8 centiméterrel magasabb náluk, a sussexiek pedig 1 centi híján teljesítik is a feltételt.

György herceg

Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb gyermeke, aki második a trónöröklési sorban, még nem érte el végleges magasságát. Jelenleg 160 centiméter magas, így 10 éves korához képes igencsak szép szál legény, és még hol van a vége...

György herceg Forrás: AFP/The Prince and Princess of Wales/Millie Pilkington

Azt mondják, a fiúgyerekek sosem lesznek alacsonyabbak az édesanyjuknál, mivel a nők magassága 15 éves korukban megáll, míg a férfiak 18 éves korukig folyamatosan nőhetnek. Tehát, ami szinte garantált, hogy György herceg várhatóan magasabb lesz, mint 175 centiméter. Ha pedig az édesapja magasságát is figyelembe vesszük, akkor egészen biztos, hogy nem az alacsony uralkodók táborát erősíti majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.