Meghalt egy rajongó Taylor Swift brazíliai koncertjén, elviselhetetlen volt a hőség

Brazília halál rajongó Taylor Swift hőség
Taylor Swift Rio De Janeiróban megrendezett koncertjén a rajongók veszélyes körülményeknek voltak kitéve, és ez az egyik látogató halálához vezetett. Elviselhetetlen volt a hőség.

Miután órákig állt a sorban, hogy bejusson a stadionba, és egy jó helyet foglaljon el, a bejáratnál Ana Clara Benevides elájult, és körülbelül 40 percig tartott az újraélesztése a stadionban. A Folha de S.Paulo nevű brazil újság szerint Benevides a kórházba vezető úton másodszor is összeomlott, megállt a szíve, és nem sokkal a megérkezése után meghalt – derül ki a Page Six cikkéből.

A nő halálhírét követően a közösségi médiában a koncerten résztvevő többi rajongó is beszámolt a szörnyű körülményekről.

Sok rajongó negatív értelemben emlékezett a koncertre

Az X-re – korábban Twitterre – feltöltöttek egy videót, amin az izzadt Taylor Swift látható, amint szünetet tart, hogy a személyzet tagjait arra kérje, hogy adjanak vizes palackokat a koncertlátogatóknak.

Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Frazer Harrison

Egy amerikai koncertlátogató, aki részt vett az előadáson, a TikTok-ra feltöltött videóban emlékezett vissza azokra a körülményekre, amelyeket "nem biztonságosnak" nevezett az elviselhetetlen hőségben.

Órákkal a koncert előtt a közösségi médiában közzétett videókon nagyon kevés ruhát viselő rajongók voltak láthatók, amint esernyőkkel próbáltak elbújni a halálos hőség elől. Néhányan vizet is öntöttek magukra, miközben arra vártak, hogy bejussanak a stadionba.

„Ott voltam. Haldokoltam a hőgutában. Majdnem elájultam"

Egy másik rajongó, aki állítása szerint ott volt a koncerten, egy videót tett közzé a TikTok-on, amelyben felidézi a stadionban uralkodó körülményeket.

Azt is hozzátette, hogy nagyon nehezen tudtak a rajongók bent vízhez jutni, ráadásul senki nem akarta elveszíteni a helyét, de közben bevinni meg nem engedték a vizes palackokat. Állítása szerint volt, hogy Taylor osztogatta a vizet, de ez sem volt elég.

Az Országos Meteorológiai Intézet az Associated Press-hez eljuttatott közleménye szerint Brazília nagy veszélynek néz elébe a jelenleg is tartó hőhullám miatt. Az ország egyes részein nagy valószínűséggel nagyobb károk és balesetek következhetnek be, amelyek a fizikai épséget vagy akár az emberi életet is veszélyeztetik.

A Brazíliában zajló hőhullám közepette Taylor Swift argentin koncertjének rajongói is hasonló nehézségekkel szembesültek

A TikTok-on keringő videón Swift PR-képviselője, Tree Paine látható, amint egy rajongót ellenőriz, aki a hőségtől elgyengült. A fiatal lány vizet ivott, miközben a biztonságiak segítettek neki felállni.

Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

A brazil lány halála lesújtotta az énekesnőt

Benevides tragikus halálára reagálva Swift szombaton közleményt tett közzé Instagram-sztorijában.

– Szeretném most elmondani, hogy mélyen átérzem ezt a veszteséget (...). Ez az utolsó dolog, amire valaha is gondoltam, amikor úgy döntöttünk, hogy elhozzuk ezt a turnét Brazíliába – folytatta az énekesnő.

Annak ellenére, hogy a stadion személyzete a szombat esti koncertre úgy készült fel, hogy vizes palackokat osztogattak, sőt tűzoltókkal is lefújatták a tömeget vízzel, Swift bejelentette, hogy elhalasztják a második koncertjüket.

Swiftnek vasárnapra egy másik tervezett koncertje is lesz Rio De Janeiróban, mielőtt november 24-én São Paulóba utazik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.