Ételek, amelyeket soha ne vigyél magaddal a vonatútra: ezek a szagok irritálják a legjobban az utasokat

Forrás: Thinkstock -
szag élelmiszer vonatút utas felmérés
Egy felmérés szerint az utasok több mint fele mindig visz magával ennivalót a vonatútra. A legtöbben azonban megválogatják, hogy mi kerüljön a táskájukba, és még többen vannak azok, akik úgy nyilatkoztak, ha egy mód van rá, elkerülik azokat, akik erős szagú ételeket esznek a vonaton. A kutatásból az is kiderült, melyek azok az élelmiszerek, amelyek a legjobban irritálják az utastársakat. 

A 2000 felnőtt bevonásával készült felmérésből az is kiderült, hogy a britek legalább 55 százaléka ételekkel felszerelkezve ül fel a vonara. Hogy miért? Meglepő módon nem feltétenül azért, hogy ne éhezzenek meg, sokkal inkább az az oka, mert úgy gondolják, az evés a legjobb módja annak, hogy elüssék az időt. A jó hír az, hogy a legtöbben azt válaszolták, hogy erre a legalkalmasabb a csokoládé és az egyéb édes rágcsálnivalók, amelyek biztosan nem büdösek. Sokan pedig arról számoltak be, hogy unatkoznak az úton, ha csak teát és kekszet fogyasztanak.

A kutatásban megkérdezettek szerint

a füstölt hal, a főtt tojás, a currys ételek és a tojásos szendvicsek

azok, amelyek a leginkább idegesítik az utazókat, így, ha egy mód van rá, ne ezeket pakoljuk a táskánkba, ha emberek közé megyünk. De ezek közé tartozik

a kéksajt, a kebab, a tenger gyümölcsei, a tonhalas tészta és a savanyú uborka is.

Jól nézzük meg, milyen ennivalót viszünk magunkkal a vonatra: néhány élelmiszer szaga zavarja a többi utast. Forrás: Thinkstock

A megkérdezettek közül tízből csaknem kilenc mindent megtesz azért, hogy ne üljön azok közelébe, akik ilyesmit esznek, tízből öt azt válaszolta, ha már 2-3 széksornyi távolság van közöttük, nem zavarja, ki, mit eszik - ismerteti a felmérést a Mirror.

Ez is érdekelhet:

5 étel, amitől konkrétan büdös leszel

Izzadást és kellemetlen szagot okozó ételek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.