Sean Penn: "Tragikus, de nem mondhatom, hogy szörnyen meglepett volna Matthew Perry halála"

halál Sean Penn bátorság Matthew Perry függőség
Sean Penn a Piers Morgan Uncensored című műsorában tragikusnak nevezte az 54 éves Matthew Perry halálát. A 63 éves Oscar-díjas színész hozzátette, nem lepődött meg a gyászhíren, ugyanis a Jóbarátok sztárja hosszú éveken át pusztította a testét. Penn leszögezte, mindig is nagyon bátornak tartotta Perryt azért, hogy a világ előtt nyíltan vállalta az addikcióval való küzdelmét. 

Penn elmondta, hogy Perryvel nem voltak közeli barátok, tulajdonképpen csak futólag ismerték egymást de hozzátette, mindig tisztelte kollégáját.

„Sok embernek szerzett örömöt a tehetségével"

Az Oscar-díjas színész arról is mesélt a műsorban, hogy ugyan nem olvasta Perry könyvét, de sok interjúját látta, és úgy véli, intelligens, szép gesztus volt tőle, hogy megosztotta a tapasztalatait az emberekkel, és hitt benne, hogy ezzel segíthet a sorstársainak – derült ki a New York post cikkéből.

Forrás: AFP/Chris Delmas

AZ Oscar-díjas színész korábban dolgozott együtt Perryvel, sőt a Jóbarátok című sorozatban is szerepelt két epizód erejéig. A színész Ericet játszotta, egy iskolai tanárt, aki Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) ikertestvérét, Ursulát jegyezte el.

A Jóbarátok stábja mindig megértő és türelmes volt vele

Perry, aki Chandler Binget játszotta a sikeres sitcomban, 2022-ben megjelent memoárjában részletesen beszámolt a drog- és alkoholfüggőséggel folytatott küzdelméről. A könyvben Perry elárulta, hogy a sorozat egy pontján 128 kilóra hízott, és volt, hogy közel 55 Vicodint szedett naponta. Arról is írt, hogy bár megpróbálta titkolni az állapotát, a megjelenésében bekövetkeztek drámai változások elárulták, hogy éppen milyen szert használ.

Azt is elmondta, hogy a Jóbarátok szereplői és stábja megértő és türelmes volt vele, a családjaként szerette őket.

Perry 54 éves korában halt meg, október 28-án kaliforniai otthonában: a halál hivatalos oka még nem tisztázott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.