Vibráló csodatabletta segíthet a fogyásban, ráadásul költséghatékony is

diéta fogyás olcsó tabletta segítség
Egy tudóscsoport állítása szerint egy csodapirula, amely a szervezet saját rendszerének felhasználásával működik, segíthet a fogyásban anélkül, hogy lemondanánk a gyorséttermi ételekről, és testmozgáshoz vagy diétához folyamodnánk. Nos, nem biztos, hogy ez a lehet legjobb út az egészséghez... 

Egy amerikai mérnökök által kifejlesztett csodaszer állítólag a legegyszerűbb módja az elhízás kezelésének. A vibráló tabletta úgy működik, hogy jeleket küld az agynak, amelyek azt jelzik, hogy jóllakott - így nem eszünk többet. A szervezet saját rendszerét használva kiválthatná a fogyás más formáit, például a műtétet, a testmozgást vagy a diétát.

A kutatók megállapították, hogy azoknál az állatoknál, amelyeknek 20 perccel evés előtt adták be a tablettát, az 40 százalékkal csökkentette a táplálékfelvételt – derült ki a Mirror cikkéből.

A tabletta csökkenti az éhségérzetet Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 sebra/Shutterstock. No use without permission./Sebra

A kapszula akkora, mint egy multivitamin, és csökkenti az éhségérzetet fokozó hormonok szintjét. Amikor a tabletta, amelyet egy kis ezüst-oxid akkumulátor működtet, a gyomorba kerül, a zselatinos külső bevonat feloldódik. Ezzel zárul be az elektronikus áramkör, amely aktiválja a vibráló motort.

A tabletta jelenlegi verzióját úgy tervezték, hogy körülbelül 30 percig rezegjen. Az állatkísérletek során a tabletták négy-öt napon belül áthaladtak az emésztőrendszeren. Azt is mondják, hogy az elhízás más kezelési módszereivel összehasonlítva költséghatékonyabb.

Nem ez az első alkalom, hogy új gyógyszerek jelennek meg a fogyás elősegítésére. Egy áttörést jelentő gyógyszer, az NHS-en már elérhető, amely segíthet az elhízott betegeknek testsúlyuk 15%-ának leadásában.

A Wegovy heti injekciója csökkentheti az olyan betegségek kockázatát, mint a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség. A Wegovy a semaglutid nevű gyógyszer márkaneve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.