A módszer, amivel megszabadulhatunk a hurkáktól: nem, nem kardióval

Forrás: Shutterstock -
hurka módszer étrend étkezési napló edzés
Egy személyi edző elárulta, hogy a kardió nem az egyetlen mód arra, hogy megszabaduljunk a hurkáktól.

Nagyon makacsok azok a plusz zsírpárnák, amik a nadrág dereka fölött buggyannak ki, és a has ezen területén az egyik legnehezebb látványos eredményt elérni, ha az ember edzésra vagy diétázásra adná a fejét. Jó hír, hogy vannak módszerek a tónusosabb megjelenés elérésére anélkül, hogy kizárólag az aerob testmozgásra összpontosítanánk.

A hasi zsírtól nehéz megszabadulni Forrás: Shutterstock

Ennél fontosabb az étkezésünk a személyi edző szerint: „Kezdjünk el étkezési naplót vezetni, és figyeljünk oda az ételválasztásainkra" – javasolja Michael Fireman. Az ételek kiválasztásakor Fireman azt tanácsolta, hogy „összpontosítsunk a teljes értékű élelmiszerekre", amelyek segítenek abban, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezzük magunkat. „A stressz csökkentése és a több alvás masszívan segítheti a jobb étrend elérését" – tette hozzá a szakértő az Expressnek. A hurkáktól való megszabadulás egyik legfontosabb módja – ha mindezeket a tényezőket figyelembe vettük – az izomerősítő tevékenységek végzése.

„Az izom aktív, kalóriaégető szövet, amely segíti az anyagcserét" – mondta. A szakértő tanácsa szerint hetente legalább háromszor kell edzeni az izmokat. „Az izmoknak 24-48 óra kell ahhoz, hogy regenerálódjanak."

Tehát, íme a tónusos has receptje:

  • Étkezési napló
  • Az adagok szabályozása
  • Teljes értékű ételek
  • Stressz csökkentése
  • Erősítő edzés

Ez is érdekelhet:

Nyújtással az egészséges életért: nem csak edzés után hasznos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.