Az egészségügyben is szükség van az elismerésre: a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj lendületet ad

Forrás: Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj -
Dr Kardos Mária generáció PR cikk Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj család
Szent-Györgyi Albert munkássága sokak számára jelenthet inspirációt. A Nobel-díjas orvos és kutató előtt tisztelegve 2017-ben a Goodwill Pharma Az Egészségért Közhasznú Alapítvány létrehozta a Professzor nevével fémjelzett Orvosi Díjat, amit ez idáig 38 orvos vehetett át, és most újabb kilenc fővel bővül a díjazott szakemberek létszáma. Az elismerést dr. Kardos Mária és dr. Jójárt Ferenc hívta életre Szent-Györgyi özvegyével, Marcia Szent-Györgyivel karöltve. Dr. Kardos Mária elárulta, miért hozták létre a díjat és azt is, miért tartják fontosnak, hogy a páciensek jelöljék az elismerésre az orvosaikat.

Egy orvos mindennapjaiban szakmai és emberi támogatásra is szükség van, mindig azzal a hittel kell folytatni, hogy a lehető legnagyobb eredményt, gyógyulást érjék el,

mondta dr. Kardos Mária,

Dr. Kardos Mária a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj átadóján Forrás: Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

A professzor szakmai és emberi értelemben is példás életutat járt be, ami inspirálhatja a gyógyítók munkáját,

a páciensek jelölik az orvosaikat,

A számos jelölés mind egy-egy személyes eset, más körülmények között, más helyeken, akár Magyarország legkisebb falujában vagy a nagyvárosi klinikákon megtörtént gyógyulásról szól,

Számtalan személyes történet mutatja, hogy ezek az értékek mind fontosak, mivel az egészség a test és a lélek jóléte is.

A Díjra az orvosokat november 16-ig lehet még jelölni a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon.

A jelölés és szavazás is olyan folyamat, amikor a betegek és a kollégák is lelkesen támogatják a jelölteket.

Dr. Kardos Mária és Dr. Jójárt Ferenc a 2019-es díjazottakkal Forrás: Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

Az alapítvány figyelemmel kíséri a díjazott orvosok további munkáját és elmondható, az elismerés a többi között még nagyobb lendületet biztosít számukra a folytatáshoz.

A Díjátadó után minden esetben új lendületet, számos gratulációt és még több elismerő szót kapnak a díjazottak, megerősödnek és még nagyobb lelkesedéssel folytatják tovább a munkát.

Az alapítvány összesen 9 díjat oszt ki, 7 közönségdíjat, amely szavatok alapján dől el, valamint egy Életmű- és egy Különdíjat.

Forrás: Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

„Az Életműdíjat és a Különdíjat is háromtagú zsűri ítéli oda, amelyben két szakmai szereplő és egy közszereplő is véleményt alkot. Az Életműdíj szempontjainál a kiemelkedő szakmai pályafutás, a fiatalabb generáció tanítása, inspirációja, a példamutatás, a Szent-Györgyi Albert életfilozófiájához való hasonlatosság mindegyike lényeges elem. A Goodwill Pharma Különdíj odaítélésénél a Díjra jelöltek közül a zsűri a különleges szakmai tudást, a rendkívüli helyt állást, új módszertan bevezetését egyaránt értékelheti" – árulta el a szempontokat dr. Kardos Mária.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.