Ashwagandha: a stresszűző álombogyó

Forrás: havitamin.hu -
PR cikk stressz multivitamin Havita egészséges életmód
Szerinted ki irányítja az életedet, te vagy a stressz? Elsőre biztosan úgy gondolod, hogy te, de ha jobban belegondolsz, a mindennapjaidat teljesen behálózzák a feszült helyzetek, amelyek szorongást váltanak ki belőled. Az egészséges életmód fontosságáról rengeteget hallani, amely nem véletlen, de önmagában nem elég. A stressz nem szűnik meg attól, ha multivitamin tablettákat szedsz, naponta fél órát sétálsz és megiszol 3 liter vizet, bár jó, ha figyelsz ezekre is. Azonban a komplex jólléted érdekében hoztunk neked néhány tippet és információt arról, hogyan és milyen módon segítheted önmagad, és kezedbe vedd a saját életed irányítását.
Forrás: havitamin.hu

A stressz tönkre teheti az életedet, de van megoldás

A folyamatos feszültség olyan, mint egy modernkori járvány. Szinte észrevétlenül kifacsarja az elmédet, amelynek köszönhetően sokszor gyengének, fáradtnak, kialvatlannak érzed magad. A rendszeres szorongás gyakran okoz emésztési zavarokat, és a legkülönfélébb fizikai tünetek jelenhetnek meg rajtad. Ezért kiemelten fontos megérteni a stressz hatását az élet minden területén, ennek felismerése az első lépés az egészséged helyreállítása és fenntartása felé.

Szerencsére ma már egyre több módszer van a kezedben, amivel tudatosan tehetsz a testi és lelki egészségedért. Fontos, hogy kívül-belül rendben légy, ugyanis csak akkor tudsz igazán helytállni a mindennapokban, ha elméd és fizikai léted harmóniában van egymással.

Az egészséges életmód során fontos, hogy megtaláld azt a folyamatot, amely mellett kitartasz, ugyanis, ha valami túl sok erőfeszítésedbe kerül vagy túlságosan idegennek érzed, akkor nehezen tudod majd beépíteni az életedbe. Az étrendedet, a testmozgás formáját úgy kell kialakítanod, hogy élhetőek maradjanak a mindennapjaid és idővel gond nélkül a napi rutinod részévé váljon. Figyelj a fokozatosságra, akard, szeresd meg és változtasd az életformáddá!

Ne felejts el időt szánni magadra és azt olyan tevékenységgel töltsd, ami feltölt, kikapcsol és segít elszakadni a mindennapi stressztől. Ez lehet napi 20 perc olvasás, egy séta az utcában, vagy a kedvenc zenéd hallgatása, akár vacsora készítése közben is. Igyál egy bögrével a kedvenc teádból, használj illóolajokat és fedezd fel a gyógynövények jótékony hatását, amelyekkel a gyógyszerek nélkülözésével, természetes módon támogathatod a testedet és a lelkedet.

Sok olyan növény található a természetben, amelyet már évezredekkel ezelőtt is használtak, nem véletlen, hogy ezek alkalmazása a gyógyászatban a mai napig fennmaradt. A stressz okozta problémákkal szemben több nyugtató gyógynövény is létezik, mint például a citromfű vagy a valeriána, de létezik egy, amely ezeknél hatásosabb, amivel a szervezetedet magát késztetheted a kiegyensúlyozottabb működésre. Ez pedig nem más, mint az ashwagandha.

Az ájurvéda csodája: ashwagandha

Találkoztál már ezzel a „csodaszerrel”? Akár jártas vagy a természetes alapanyagok használatában, akár nem, abban biztos lehetsz, hogy a korábban felsorolt problémákra garantáltan gyógyír lehet az ashwagandha, más néven álombogyó.

Az ájurvéda, ősi indiai gyógyászat szemléletének nemcsak a gyógyítás, hanem az egészség és fiatalság megőrzése, valamint a betegségek kialakulásának megelőzése is fontos szempont. Ehhez pedig kiválóan alkalmazható ez az adaptogén gyógynövény, amely nem közvetlenül fejti ki hatását, hanem a szervezetedet serkenti a jobb működésre.

Használatával az alábbi jótékony hatásokat is tapasztalhatod magadon:

    • egyszerre biztosít több energiát, illetve segíti a könnyedebb elalvást
    • hatékonyan járul hozzá a szorongás és idegrendszeri zavarok leküzdéséhez
    • biztosítja számodra a kiegyensúlyozott, stresszmentes mindennapokat
    • gyulladáscsökkentő hatása révén hozzájárul az ízületi fájdalmak csökkenéséhez
    • segít szinten tartani a vércukorszintet
    • hosszú távú fogyasztásával fiatalító-regeneráló hatást fejt ki a szervezetedre, amellyel megelőzheted a később kialakuló időskori betegségeket, mint például a demenciát
    • erősíti az immunrendszert
    • hatásmechanizmusából kifolyólag nem okoz függőséget

Ezek már önmagukban is csodás hatások, azonban az ájurvéda fantasztikus előnye, hogy alapanyagait keverni lehet egymással a gyógyulás gyorsítása, valamint a hatékonyság növelése érdekében. Az ashwagandha ereje fokozható az úgynevezett shilajittal, amelyek ketten együtt hamarabb puhítják meg idegrendszered.

A verhetetlen kombináció: Ashwagandha Complex

A shilajit nem más, mint egyfajta gyanta, amely antioxidánsokban, vitamin- és ásványi anyagokban gazdag, ezen kívül az ashwagandhához hasonló módon segít a stresszkezelésben, támogatja az immunrendszert, javítja a memóriát, csökkenti a gyulladásokat és méregteleníti szervezeted. Szintén adaptogén alapanyag, így észrevétlenül hat a szervezeted természetes öngyógyító folyamataira, valamint serkenti a megfelelő működésre és betegségek megelőzésére.

Annak ellenére, hogy a két gyógynövény erősíti egymást, ritkán lehet találkozni hasonló összetételű gyógykészítménnyel. A ritka kivételek egyikét képezi a Havita multivitamin webáruház, amely Ashwagandha Complex készítményébe bújtatta az ájurvédikus gyógyítás két alapkövét.

Ez nem véletlen, ugyanis a Havita egyedi multivitamin palettájával, gyógynövény alapú termékeivel, egészségügyi és sporteszközeivel elkötelezett az egészséges életmód támogatása, az emberek életminőségének fokozása mellett. Ennek fényében a készítmények összeállítása folyamán kiemelten figyel arra, hogy a lehető legtermészetesebb alapanyagokból dolgozzon, termékei színezék-, adalékanyag-, és gmo-mentesek legyenek. Ha egészség, akkor Havita!

Most már elhiszed, hogy képes vagy te irányítani az életedet? Napjainkban nehéz egészségesen élni, de nem lehetetlen. Kis odafigyeléssel és kisebb-nagyobb változtatásokkal te is könnyedén javíthatsz fizikai és mentális állapotodon. A stressz mindennapi hatásai ellen odafigyeléssel, a számodra megfelelő ételekkel, gyógynövényekkel, stresszoldó technikákkal, valamint az immunrendszered erősítésével te is elérheted a kiegyensúlyozott és egészséges mindennapokat. Válaszd az életet, válaszd a jóllétet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.