Sütés nélkül! Szuper recept esti nassoláshoz

Forrás: Thinkstock -
sütés nassolás életmódváltáséve2017 recept édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általában hétvégén jobban belefér az időnkbe a sütés-főzés, de az biztos, hogy nem csak hétvégén kívánjuk meg az édességet. Persze bármikor be lehet menni egy boltba vagy cukrászdába a finom falatokért, de mi a saját készítésű termékek hívei vagyunk, hiszen azokról pontosan tudjuk, hogy mi került bele. Következzen most egy nagyon gyorsan, sütés nélkül készíthető édesség, amit bármikor összedobhatsz, ráadásul nassoláshoz is kíváló, mert nagyon egészséges.

Hozzávalók (2 személyre):

  • 2 kanál fehérjepor (akár ízesített is lehet)
  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 fél vaníliarúd kikapart belseje
  • 8 evőkanál mandulatej
  • ízlés szerint édesítőszer (legjobb a stevia, aminek gyakorlatilag 0 a kalóriatartalma)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kókuszreszelék
  • Néhány kocka magas kakaótartalmű étcsokoládé
Forrás: Thinkstock

Elkészítése:

Az étcsokit először is egy vágódeszkán vágd fel minél apróbbra. Ezután az összes hozzávalót öntsd egy edénybe, majd alaposan keverd össze. A steviát hagyd a végére, közben kóstolgasd, hogy elérd a kívánt édességi fokot. Ha megfelelően összeállt a massza, akkor formálj belőle kis golyókat. Mint egy egészséges csokis bonbon!

Tipp

Ha nem vagy a híve a fehérjeporoknak, akkor azt helyettesítsd kókuszliszttel.

Egészséges kávés smoothie a tikkasztó nyári reggelekre

Ha a forró nyári napokat a jegeskávénál valamivel tartalmasabb itallal szeretnéd kezdeni, ami ráadásul egészséges is, akkor a kávés smoothie neked lett kitalálva! A receptet itt találod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.