Recept hétvégére: kímélő gulyásleves

2018.01.26. 19:46

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg marhahús (lábszár, inazott nyak, lapocka vagy egyéb apró húsnak való rész)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zellergumó
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom,
  • 1 db tv paprika
  • 5 dkg árpagyöngy
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt piros paprika
Kímélő gulyáslevesForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockára vágott tv paprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát,  és a reszelt zellergumót megpirítom egy fazékban. Ráteszem a felkockázott marhahúst, és azt is megpirítom. Sóval és őrölt köménymaggal ízesítem. Amikor kiadta a levét a hús, rövid szaftban majdnem puhulásig párolom. Ekkor rászórom a felkockázott sárgarépát, zellerkockát, és petrezselyemgyökeret. Megszórom a piros paprikával, elkeverem, és felöntöm a kívánt mennyiségű vízzel, nagyjából 2 literrel. Amikor felforrt, szórok bele egy kevés árpagyöngyöt csipetke helyett.

Nézd meg a teljes adást!

egészséges életmódreceptgulyásleves