A tökéletes előétel: sült parenyica répa- és káposztasalátával

Fotó: Nagy Bence -
káposzta parenyica előétel saláta répa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésünkből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

Sajthoz

  • 2 db parenyica
  • néhány gerezd fokhagyma
  • egy ág rozmaring

Répasalátához

  • 300 g sárgarépa
  • 80 g póréhagyma
  • 5 cl étolaj
  • frissen őrölt fekete bors

Káposztasalátához

  • 200 g savanyú káposzta
  • 200 g édes káposzta
  • 100 g lilahagyma
  • frissen őrölt bors
  • 5 cl napraforgóolaj
Sült parenyica répa- és káposztasalátával Fotó: Nagy Bence

Elkészítése:

A julienne-re gyalult sárgarépát sóval, sok frissen őrölt borssal és apróra vágott póréhagymával összekeverem. Kevés étolajat is öntök bele. Egy órát hagyom állni, hogy összeérjen az íze. A savanyú aprókáposztát, és a vékonyra szeletelt sózott édes káposztát összekeverem a vékony szeletre vágott lilahagymával. Megszórom apróra vágott petrezselyemmel, és jelentős mennyiségű frissen őrölt borssal. Erre is mehet egy kevés étolaj. Az ujjnyi szeletekre vágott parenyica sajtot serpenyőben, kevés fokhagymás, rozmaringos étolajon megsütöm, nem kell félni, nem fog szétolvadni.

Nézd meg a videót!

Ezektől az ételektől garantáltan ragyogó lesz az arcbőrödhttp://www.life.hu/trend/20180531-ezektol-az-etelektol-garantaltan-ragyogo-lesz-az-arcborod.htmlA bőrünk minősége nem kizárólag azon múlik, hogy milyen kozmetikumokat használunk. Az is hatással van rá, amivel belülről tápláljuk. Ha sok vizet iszol, attól máris élettelibb lesz, és ugyanígy van ez az ételekkel is. Mutatjuk, mit érdemes fogyasztanod, ha csodás bőrt szeretnél. TrendOrigoA tudatos életmód híve Köböl Anita, a TV2 műsorvezetőjehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180528-kobol-anita-hizekony-alkatnak-vallja-magat.htmlA belső szépség kisugárzik, a külső megejelenés pedig hatással van az önbizalmunkra - ezt vallja Köböl Anita is, aki mindig a harmóniát keresi az életben. A TV2 műsorvezetője az Ez Zsír! magazinban nyilatkozott életmódjáról. Ez Zsír!OrigoSúlyos szívbetegséggel született, ma fitneszmodellként versenyez Samantha Gallierhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180528-samantha-gallier-sulyos-szivbetegseggel-szuletett-ma-fitneszmodellkent-versenyez.htmlSamantha Gallier gyermekkora egyáltalán nem volt felhőtlen. Több időt töltött kórházban, mint játszótéren. Komoly betegséggel született, ami miatt több műtéten is át kellett esnie. Kétszer a klinikai halál állapotába került, de ekkor is élni akarása győzött. A most 27 éves Samantha ma már teljesen egészséges, sőt fitneszmodellként versenyez. Ez Zsír!OrigoRecept hétvégére: kelkáposztaleveshttp://www.life.hu/ez-zsir/20180525-recept-kelkaposzta-leves.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!Origo45 kilót fogyott, pedig be sem lépett az edzőterembehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180524-45-kilot-fogyott-pedig-be-sem-lepett-az-edzoterembe.htmlJessica Pittius akkor jött rá, hogy életmódot kell váltania, amikor megrettent saját tükörképétől. Először megreformálta az étkezését, majd fokozatosan a mozgást is bevezette az napi rutinjába. Végül 45 kilót sikerült leadnia. Olvasd el a történetét! Ez Zsír!OrigoLendüljünk újra tökéletes formába: szakértői tippek a narancsbőr ellenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180509-szakertoi-tippek-a-narancsbor-ellen.htmlBeköszöntött a nyári meleg, előkerültek a lenge, rövidebb ruhák és sortok a szekrény mélyéről, amit bár nagyon várunk minden évben, mégis sokunkban felmerül a kérdés: hogyan tüntethetjük el a makacs narancsbőrt? Legyünk nádszál vékonyak vagy teltebb alkatúak, ezzel a problémával a többségünk szembesül, és a nyári időszak közeledtével már nem legyinthetünk rá vagy takarhatjuk el. Károlyfi Edit, az AVON bőrápolási szakértője hasznos tippekkel és tanácsokkal lát el minket, hogy sikeresen megbirkózzunk a narancsbőrrel. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.