Tom Cruise egy dolgot ígért lányának, azt sem tartotta be: Suri számára az apja nem létezik

Tom Cruise és Suri in NYC
Northfoto - Oak/X17online.com
elválás Suri Cruise apa kapcsolat Tom Cruise
Tom Cruise a világ egyik legboldogabb embere volt, amikor megszületett a lánya, Suri, akinek megígérte, hogy mindig ott lesz mellette. A történetük azonban másként alakult: több mint 10 éve már, hogy apa és lánya nem találkoztak egymással, ezalatt az idő alatt pedig rengeteg találgatás született arról, mi okozta az elhidegülést. Íme minden, amit tudhatunk Tom és Suri Cruise kapcsolatáról.

"Egész életemben apa akartam lenni. Nem tartozom azok közé az emberek közé, akik azt hiszik, a túl sok szeretettel elkényeztethető egy gyerek" - nyilatkozta ezt Tom Cruise lánya, Suri születése után. A kapcsolatuk azonban másként, szomorúan alakult, hiszen Tom és Katie Holmes válása után apa és lánya szinte nem is találkoztak egymással. De vajon mi történt? Hol csúszott félre a világsztár és lányának kapcsolata? Talán most, hogy Suri betöltötte a 18. életévét, tőle válaszokat kapunk majd ezekre a kérdésekre, addig is tekintsük át, mit tudunk kettejük viszonyáról. 

2005 júniusában, nyolc héttel az első randevújuk után, Tom Cruise megkérte Katie Holmes kezét az Eiffel-torony tetején, az éjszakai Párizs fényei felett. Mielőtt eljegyezte volna, féltérdre ereszkedett, és elszavalt egy kétoldalas verset, amit ő maga írt. Suri napra pontosan egy évvel azután született, hogy Tom és Katie először randiztak.

Surie Cruise egykor az egyik leghíresebb sztárbaba volt. Tom Cruise és Katie Holmes lányának 2006. április 18-i érkezése világszerte nagy érdeklődést váltott ki, mindenki alig várta, hogy láthassa a gyereket, de Tom és Katie makacsul kitartottak elhatározásuk mellett: a kezdeti időszakot megtartották maguknak, végül öt hónappal a kicsi érkezése után mutatták meg a nyilvánosságnak a gyereküket a Vanity Fair címlapján.

Vanity Fair Magazine Cover
Suri Cruise első nyilvános fotója 
Forrás: NORTHFOTO

"Mindig azt mondtam magamnak, hogy a gyermekeim számíthatnak rám, mindig ott leszek nekik és szeretni fogom őket - hogy soha nem teszek olyan ígéretet a gyerekeimnek, amit nem tudok betartani" - mondta Tom Cruise a magazinnak. 

Végül azonban a lánya életéből mégis kimaradt. Suri első hat évét töltötték egy családként,

ezalatt a paparazzik rengetegszer kapták lencsevégre őket, csupán az utcán sétálva, egy közös vacsorára tartva, vagy éppen a családi nyaraláson.

Tom Cruise, Suri Cruise és Katie Holmes
Franciaországi 2007-es nyaralásukon is lefotózták az akkor még boldog családot
Forrás: NORTHFOTO

A világot és Tom Cruise-t is megdöbbentő változás 2012-ben következett be: Katie Holmes mindenkit sokkolva beadta a válókeresetet ügyvéd édesapja, Martin Holmes segítségével. Annak ellenére, hogy a színészt állítólag nagyon meglepte felesége döntése, a válásuk gyorsan és csendben zajlott. Ez azonban nem szabott gátat a találgatásoknak, ugyanis mindenki tudni akarta, mi zajlott a színfalak mögött. A válaszokra nem kellett sokat várni; 

a Hollywood legerősebb párjaként számon tartott Katie és Tom körül lassanként omlott össze minden, miután a színésznő állítólag egyre kevésbé értett egyet a férje által oly' nagyra becsült Szcientológia Egyházzal.

Amikor a színészt megkérdezték a régóta keringő pletykáról, miszerint Katie részben azért hagyta-e el őt, hogy megvédje Surit a szcientológiától, azt válaszolta: "Ez volt az egyik állítás, igen".
 

Tom Cruise és Suri Cruise 2012 július
A Tom Cruise-ról és Suriról készült utolsó fotók egyike: a válás bejelntése után néhány héttel, 2012 júliusában
Forrás: NORTHFOTO

A válás során Katie megkapta közös lányuk kizárólagos felügyeleti jogát, bár az édesapja számára biztosítva voltak a láthatások, nem nagyon élt velük. Tom a megegyezés részeként beleegyezett, hogy évente 400 ezer dollár gyerektartást fizet volt feleségének Suri neveléséért. Ugyan a válás után egy darabig még biztos tartották a kapcsolatot, az utolsó lesifotó 2012 nyarán készült Tomról és Suriról, azóta ha találkoztak is, egyszer sem jelentek meg nyilvánosan együtt. A hírek szerint a színész 11 éve nem látta gyerekét.

Suri számára az édesapja nem létezik

2013-ban Tom Cruise még hevesen tagadta, hogy elhagyta volna a lányát: be is perelt egy magazint, amely ezt állította. A bírósági tárgyaláson azt nyilatkozta, munkája miatt nem látta már 100 napja a gyerekét, de rendszeresen beszéltek telefonon. Azóta azonban sok év telt el, és az egykor szeretetteljes kapcsolatuk pedig lassanként teljesen és visszavonhatatlanul megszűnt. Arról, hogy mi történhetett, és pontosan mikor találkoztak, vagy beszéltek utoljára, csupán találgatások vannak. A legtöbben a Tom Cruise által követett egyházat sejtik az elidegenedés mögött.

A 18 éves Suri Cruise
A 18 éves Suri Cruise
Forrás: TheImageDirect.com

Suri mostanra betöltötte a 18. életévét, ami azt is jelentheti, hogy ha szeretne, beszámolhatna mindenről, ami a családjukban történt. Katie Holmes ugyanis állítólag a váláskor titoktartási megállapodást írt alá, ezért ő nem nyilatkozhatott, lányát azonban nem köti semmilyen szerződés. A források szerint azonban Tom egyszerűen "nem létezik" Suri számára, ami azt is jelentheti, hogy nem szeretne a családi szenyes kiteregetésével foglalkozni.

 "Ő nem létezik sem Katie, sem Suri számára, és a lánya nem akar rá támaszkodni semmiben sem. Úgy érzi, hogy neki csak egy szülője van, és az az édesanyja"

- állítja egy bennfentes. Suri jelenleg a karrierjére koncentrál, és nagyon hajlik a divatipar felé, de erről még nem döntött. Egy dolog azonban egyértelmű a jövőjével kapcsolatban: Tomnak nem lesz benne hely. Magától értetődő, hogy a színész nem vett részt lánya 18. születésnapjának ünneplésén: Londonban fotózták le, ahol éppen a legújabb filmjét, a Mission Impossible 8-at forgatja. 

Szomorú befejezése ez annak a meseszerűnek tűnő románcnak, amely Suri szülei között bontakozott ki, ami miatt Tom 2005-ben, érzelmeitől eltelve egy egész világ előtt vallott szerelmet Katie-nek Oprah kanapéján.


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.