Lehet mentesen is teljes életet élni - kihirdették Az Év Mentes Séfje verseny nyerteseit

Év Mentes Séfje, Idén 6. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt, ahol amatőr és profi kategóriában is megmérkőzhettek a jelentkezők
konyha séf verseny
Idén 6. alkalommal rendezték meg Az Év Mentes Séfje versenyt, ahol amatőr és profi kategóriában is megmérkőzhettek a jelentkezők. A verseny fő célja felhívni a figyelmet arra, hogy allergénmentesen is lehet teljes életet élni, amellyel megóvjuk saját egészségünket és környezetünket is.

Az egészséges életmód iránti igény folyamatosan nő a modern társadalomban, és egyre többen fordulnak olyan étrendekhez, amelyek kizárják az adalékanyagokat és az allergéneket. Ennek kapcsán 2024. február 13-án, szerdán 6. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt a METRO gasztroakadémián. A döntő megmérettetést élő selejtezők előzték meg, ahonnan csak a legjobbak kerülhettek be a tényleges döntőbe. A világszerte egyedülálló versenyen glutén-, cukor-, tejmentes és vegán finomságok készülnek előre megadott alternatív alapanyagok felhasználásával, az ételek elkészítésére a versenyzőknek  120 perc áll rendelkezésre. Idén második alkalommal nem csak profi, de amatőr kategóriában is indulhattak a résztvevők, mindkét címért meg kellett küzdeni. A cél pedig egyértelmű: a verseny szervezői szeretnék felhívni a figyelmet az allergénmentes táplálkozás fontosságára saját egészségünk és környezetünk védelmében.

Év Mentes Séfje, Idén 6. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt, ahol amatőr és profi kategóriában is megmérkőzhettek a jelentkezők
A világszerte egyedülálló versenyen glutén-, cukor-, tejmentes és vegán finomságok készülnek a versenyen előre megadott alternatív alapanyagok felhasználásával
Forrás: Hajdú Ágnes

"Elképesztően boldog vagyok, hogy láthatom nem csak az amatőr, de a profi kategória résztvevőinek a bátorságát, az elhivatottságát, tanulni és tudni vágyását, illetve fejlődését is, zsűriként számomra ez a minden! " - hallhattuk a díjátadón Dr. Árvai Anita vegan étterem tulajdonos szavait, aki először kapott helyet idén a zsűriszékben.

Az ínycsiklandó ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozta: Dr. Árvai Anita (A Vgeganeeta home vegan étterem alapítója), Tanács Attila (A Mindenmentes Főzősuli alapítója), Varga István (A Nyers Séf), Ádám Csaba (Az egykori Olimpia étterem tulajdonos-séfje), Blendea Károly (A Violife Professional kulináris tanácsadója), Molnár György (A Dobos C. József Iskola tanára), Stőhr Gréta (Egészséges életmód-szakértő, az első vegán séf- és főzőiskola tulajdonosa), Zsolnay Gergely (Séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő) és Steiner Kristóf (Író, újságíró, színész és vegan séf). A háziasszony szerepét Szinetár Dóra (színésznő) kapta.

Év Mentes Séfje, Idén 6. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt, ahol amatőr és profi kategóriában is megmérkőzhettek a jelentkezők
Az ínycsiklandó ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozta
Forrás: Hajdú Ágnes

"Úgy tűnik, üzenetünk elért a konyhákba, hiszen itt vannak a profik, és  az amatőrök szorosan a nyomukban! Egyre magasabb a színvonal, egyre jobban nyílnak a kapuk a mentes étkezés felé, hálás vagyok ezért! "

- nyilatkozta Tanács Attila a díjkiosztó ünnepségen, aki már évek óta tagja a zsűrinek.

Az amatőr kategória nyertesei:

Év Mentes Séfje, Idén 6. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt, ahol amatőr és profi kategóriában is megmérkőzhettek a jelentkezők
Amatőr kategória nyertesei
Forrás: Hajdú Ágnes

3.helyezett: Kovács Vivien

2. helyezett: Kuti Szelenge

1. helyezett: Dömös Fanni

A profi kategória nyertesei:

Év Mentes Séfje, Idén 6. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt, ahol amatőr és profi kategóriában is megmérkőzhettek a jelentkezők
Profi kategória nyertesei

3. helyezett: Pál Béla

2. helyezett: Angeli Mátyás

1. helyezett: Molnár Dávid

A helyezettek egy teljes éven át viselhetik címüket, emellett mesés nyereményekben részesülnek. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.