Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A bodzából legtöbbször limonádé vagy szörp készül, de tudtad, hogy a rántott bodza is isteni? Itt a recept hozzá!
Nyílik a bodza! A hazánkban is őshonos növény sokkal több mindenre felhasználható, mint hinnéd. Ízesíthetsz vele akár tortát, fánkot és még lekvárt is, rántva pedig egyenesen isteni. 30 perc alatt megvagy vele és még a család is imádni fogja.

Forrás: Vidék íze archívum
Hozzávalók (4 személyre):
- 12-16 nagyobb bodzavirág
 - 2 tojás
 - 200 g liszt
 - 200 ml sör
 - 1 csipet só
 - 1 ek. cukor
 - olaj a sütéshez
 - fahéjas porcukor a tálaláshoz
 
Így készítsd el:
- Keverjük habosra az egész tojásokat, majd csomómentesen dolgozzuk el benne a lisztet, a sót, a cukrot és a sört. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk – ha szükséges, hígítsuk kis vízzel.
 - Forrósítsunk bő olajat. A lerázott virágokat mártsuk a masszába, és a forró olajban süssük aranyszínűre. Hintsük meg fahéjas porcukorral, és tálaljuk azonnal.
 
Life! tipp:
Akácvirágot is süthet sörtésztában, ugyanúgy kell készíteni, mint a bodzát.
Ha ízlett a végeredmény, próbáld ki ezeket is:
A verhetetlen túrógombóc 4 titka: így készítsd el!
Medvehagyma csodák, amit a nagyi is megenne: a legfinomabb receptek
Egyszerű, mégis isteni: így készül a diós padlizsánkrém