Rántsd ki a bodzát! Isteni lesz a végeredmény!

bodza isteni bodzavirág Rántott recept
A bodzából legtöbbször limonádé vagy szörp készül, de tudtad, hogy a rántott bodza is isteni? Itt a recept hozzá!

Nyílik a bodza! A hazánkban is őshonos növény sokkal több mindenre felhasználható, mint hinnéd. Ízesíthetsz vele akár tortát, fánkot és még lekvárt is, rántva pedig egyenesen isteni. 30 perc alatt megvagy vele és még a család is imádni fogja.

bodzavirág, rántott, bodza, sörtésztás, recept
Így néz ki a bodzavirág sörtésztában.
Forrás: Vidék íze archívum

Hozzávalók (4 személyre):

  • 12-16 nagyobb bodzavirág
  • 2 tojás
  • 200 g liszt
  • 200 ml sör
  • 1 csipet só
  • 1 ek. cukor
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz

Így készítsd el:

  1. Keverjük habosra az egész tojásokat, majd csomómentesen dolgozzuk el benne a lisztet, a sót, a cukrot és a sört. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk – ha szükséges, hígítsuk kis vízzel.
  2. Forrósítsunk bő olajat. A lerázott virágokat mártsuk a masszába, és a forró olajban süssük aranyszínűre. Hintsük meg fahéjas porcukorral, és tálaljuk azonnal.

Life! tipp:

Akácvirágot is süthet sörtésztában, ugyanúgy kell készíteni, mint a bodzát.

Ha ízlett a végeredmény, próbáld ki ezeket is:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.