Ha tojásgyümölcsről, törökparadicsomról vagy a szerelem almájáról beszélünk, a padlizsánt emlegetjük. Többféleképpen elkészíthetjük. Sokan húspótló zöldségként használják, mert lehet rántani, párolni, sütni. Megtöltve sütőbe toljuk, krémként pirítósra kenjük. A padlizsánkrémre is számtalan variáció létezik, a mi kedvencünk a diós, ennek a receptjét osztjuk meg veletek most.
Diós padlizsánkrém
Ez a padlizsánkrém nem csak ízletes, de még egészségesebb, mint a többi. Diétába is beilleszthető, de laktat is. Izgalmas ízvilág, kóstoljátok meg!

Forrás: Shutterstock
Hozzávalók:
- 2-3 db padlizsán
- 10 dkg durvára vágott dió
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj (extra szűz)
- 2 evőkanál vörösborecet vagy citrom
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- aprított petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
1. Süsd meg a megmosott, villával megszurkált padlizsánokat 180 fokos sütőben.
2. Ha kihűlt, húzd le a héját és turmixold össze a megtisztított fokhagymával, az ecettel és a többi hozzávalóval.
3. Tedd hűtőszekrénybe minimum fél órára és tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.
Tipp: A Diéta és Fitnesz cikkében még több padlizsánkrém receptet találhatsz.