Az air fryerben készült hagymakarikák tökéletesek: a hagyma pont annyira puha, amennyire kell, a bunda pedig szépen rajta marad, nem válik le. Amikor beleharapsz, a roppanós bunda és a puha hagyma kombinációja igazán ínycsiklandó. Egy igazi sláger az air fryer receptek között.

Forrás: Shutterstock/Nadezhda Nesterova
Air fryer receptek: a tökéletesen ropogós hagymakarika
Az egyszerű air fryer receptek, mint ez a hagymakarika is, gyorsan és könnyedén elkészíthetők, így tökéletes választás, ha valami finomra vágysz, de nem szeretnél órákat a konyhában tölteni. A forrólevegős sütőben készült ételek választéka szinte végtelen, most pedig egy olyan receptet hoztunk, amit ha egyszer megkóstolsz, biztosan nem marad belőlük egy darab sem. Sokkal finomabbak így, mint a sütőben készített változat.
Air fryer hagymakarika hozzávalók
1 nagy édes Vidalia hagyma, ½ hüvelykes karikákra szeletelve (használhatsz más édes hagymát vagy akár sárga hagymát is)
2 nagy tojás
⅔ csésze kefir
⅔ csésze finomliszt
½ teáskanál só
½ teáskanál fekete bors
½ teáskanál fokhagymapor
1 ½ csésze panko zsemlemorzsa

Air fryer ételek: Így készülnek a ropogós hagymakarikák
- Hámozd meg a hagymát, majd vágd kb. 1,5 cm vastag karikákra. Válaszd szét a karikákat, tedd őket egy tányérra, majd tedd félre.
- Egy széles, lapos tálban verd fel enyhén a tojásokat a kefirrel, amíg egynemű nem lesz. Egy második tálban keverd össze a lisztet, a sót és a fokhagymaport. A harmadik tálba tedd a panko morzsát.
- Mártogasd meg a hagymakarikákat először a lisztes keverékben, majd a tojásos-kefíres tálban, végül forgasd meg őket a morzsában, finoman nyomkodva rá, hogy jól megtapadjon. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és ismételd meg a többi karikával is.
- Melegítsd elő az air fryert 195 °C-ra, majd permetezd le a hagymakarikákat egy kevés olajjal.
- Helyezd a hagymakarikákat egy rétegben az air fryer kosarába vagy tálcájára, és süsd őket 9–12 percig, amíg aranybarnára és ropogósra nem sülnek.
Air fryer receptek – Tippek a tökéletes hagymakarikához
- Tegyél minden karikát egy rétegben az air fryerbe, ne zsúfold túl a kosarat!
 - Nyomkodd bele alaposan a panko morzsát a hagymakarikákba, hogy minél több tapadjon rá – így lesz igazán ropogós a bunda.
 - Azonos vastagságúra szeleteld a hagymát (kb. 1,25 cm-esre), így egyenletesen sülnek majd.
 - Sütés előtt fújd le olajjal a panírt – ettől lesz szép aranybarna és extra ropogós a külső.
 - Fűszerezd meg a panírozó keveréket – próbálj ki füstölt paprikát vagy fokhagymaport, hogy fokozd az ízeket.
 - Adj egy kis csípősséget a hagymakarikákhoz, ha piros chili pelyhet vagy cayenne borsot szórsz a panírozó keverékbe.
 - Különféle mártogatósokkal tálald, például majonézzel, ketchuppal vagy mézes mustárral.
 
Bár valószínűleg nem marad belőlük, az air fryer recept alapján készült hagymakarikák légmentesen záródó edényben, hűtőben 3-4 napig is elállnak. Le is fagyaszthatod őket – így akár 3 hónapig is megőrzik a ropogósságukat. Fagyasztás előtt terítsd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és tedd a mélyhűtőbe 1-2 órára. Ezután már mehetnek a dobozba, így nem ragadnak össze. Ha fagyasztva sütöd őket, 175 °C-ra előmelegített air fryerben 4 perc alatt újra ropogósak lesznek.


