Egy falatnyi napsugár: sütőtökös gofri recept borongós őszi reggelekre

recept gofri sütőtök desszert
Ünnepeld az ősz ízeit ezzel az ízletes desszerttel! Nem is indulhatna édesebben a nap, mint a kívül ropogós, belül puha és melengető sütőtökös gofrival. Ez a recept bármilyen alkalomra tökéletes választás.

Ahogy beköszönt az őszi hűvösebb idő, egyre inkább vágyunk a fűszeresebb és melengető ételekre. A szezon egyik nagy sztárja a sütőtök, ami élénk narancssárga színével és édes ízével egyszerre kényezteti az érzékeinket. Próbáld ki te is ezt a különleges sütőtökös gofri receptet! Mutatjuk hogyan készül.

Ízletes sütőtökös gofri recept.
Ez a sütőtökös gofri recept megédesíti a reggeleket.
Forrás: Shutterstock

Íme a sütőtökös gofri receptje

Készíts gofrit egy őszi csavarral! Ez a desszert attól válik egyedivé, hogy a tésztájába kerül sütőtök és mennyeien illatos fűszerek, amitől igazán különlegessé válik. Kívül ropogós, belül pedig mennyeien puha. Nem csak a fűszeres íze, hanem a színe is egy falatnyi őszt varázsol a tányérunkra. 

Hozzávalók

300 g liszt
300 g  sütőtök püré
16 g sütőpor
60 g barna cukor
4 tojás
60 g olvasztott vaj
5 dl tej
1 csipet só
2 mk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt szegfűszeg
1 mk. őrölt gyömbér
Kevés olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

Tipp: az extra ízért cseppents egy pár csepp vanília kivonatot is a tésztába. Szórhatsz bele egy kevés őrölt szerecsendiót is.

Így készül a sütőtökös gofri

- Mielőtt nekiállnál a tészta elkészítésének, melegítsd elő a gofrisütőd.

- Egy tálban keverd össze a lisztet, barna cukrot, sütőport, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és a sót. 

- Válaszd ketté a tojások sárgáját és fehérjét.

- Egy külön tálban keverd össze a tejet, a sütőtök pürét és a tojássárgákat. 

- Majd az olvasztott vajat és a lisztes keveréket add hozzá a sütőtökös masszához. Csak addig keverd, amíg a massza éppen össze nem áll. 

- Ezután a tojásfehérjéket egy tiszta és száraz tálban verd fel, amíg lágy habot nem kapsz.

- Egy spatula segítségével forgasd a felvert tojásfehérje egyharmadát a tésztába, óvatosan keverve, amíg teljesen el nem keveredik. Ezután forgasd bele a maradék tojásfehérjét is. 

- Kend meg vékonyan a gofrisütőt egy kevés olajjal, majd kanalazz bele egy adagnyi tésztát a gofrisütő minden mélyedésébe. Süsd a gofrikat ropogósra a gofrisütőd utasításai szerint, körülbelül 5-6 percig.

- Ismételd meg a fenti műveletet, amíg az összes tészta el nem fogy. Az elkészült gofrikat érdemes azonnal, még melegen tálalni és elfogyasztani.

Tipp: tálaláshoz szórd meg porcukorral, vagy locsold meg a gofrikat juharsziruppal, mézzel. Jól passzol hozzá a tejszínhab, az áfonya és a pirított pekándió is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.