Egy lustálkodós hétvégén nincs is jobb annál, mint amikor a hajnali rohanás helyett nyugodtan leülhetsz egy késői reggelire. Ha te inkább az édes kényeztetést választod a sós ételek helyett, próbáld ki ezt a gofri receptet! Kívül ropogós, a belül puha, a savanykás málnaöntettel pedig varázslatos párost alkot.

Forrás: Fanny magazin archív
Málnaöntetes gofri recept
A gofri egy igazi retró desszert, amely újra reneszánszát éli, és mára az egyik legnépszerűbb brunch-klasszikussá vált. A ropogós, aranyszínű tészta a meleg málnaöntettel meglocsolva egyszerűen fantasztikus! Ha te is megkívántad, már most nekiláthatsz az elkészítésének, hiszen akár fél óra alatt összedobhatod, és máris ott illatozhat a te asztalodon is!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre):
A tésztához:
2 db tojás
50 g cukor
50 g olvasztott vaj vagy margarin
¼ biocitrom lereszelt héja
200 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
200 ml tej
kevés olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
Az öntethez:
350 g málna + a tálaláshoz
kb. 2-3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
Így készül a málnaöntetes gofri
1. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, az olvasztott, de már nem forró zsiradékkal és a reszelt citromhéjjal. A lisztben vegyítsük el a sütőport, keverjük ezt is hozzá, végül hígítsuk fel a tejjel.
2. Egy gofrisütőt melegítsünk fel, vékonyan kenjük ki olajjal vagy olvasztott kókuszzsírral, és adagonként süssük ki a gofrikat.
3. Az öntethez a málnát mossuk meg, turmixoljuk össze, majd egy szűrőn keresztül passzírozzuk át. Az átpasszírozott málnát tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a kétféle cukrot, és melegítsük addig, amíg a cukor elolvad.
4. A kész gofrikat tálaljuk a málnaöntettel, és díszítsük pár szem málnával.
Tipp: A málnaöntetet ízesíthetjük egy kevés őrölt fahéjjal.


