Egy lustálkodós hétvégén nincs is jobb annál, mint amikor a hajnali rohanás helyett nyugodtan leülhetsz egy késői reggelire. Ha te inkább az édes kényeztetést választod a sós ételek helyett, próbáld ki ezt a gofri receptet! Kívül ropogós, a belül puha, a savanykás málnaöntettel pedig varázslatos párost alkot.
A gofri egy igazi retró desszert, amely újra reneszánszát éli, és mára az egyik legnépszerűbb brunch-klasszikussá vált. A ropogós, aranyszínű tészta a meleg málnaöntettel meglocsolva egyszerűen fantasztikus! Ha te is megkívántad, már most nekiláthatsz az elkészítésének, hiszen akár fél óra alatt összedobhatod, és máris ott illatozhat a te asztalodon is!
Elkészítési idő: 30 perc
2 db tojás
50 g cukor
50 g olvasztott vaj vagy margarin
¼ biocitrom lereszelt héja
200 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
200 ml tej
kevés olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
350 g málna + a tálaláshoz
kb. 2-3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, az olvasztott, de már nem forró zsiradékkal és a reszelt citromhéjjal. A lisztben vegyítsük el a sütőport, keverjük ezt is hozzá, végül hígítsuk fel a tejjel.
2. Egy gofrisütőt melegítsünk fel, vékonyan kenjük ki olajjal vagy olvasztott kókuszzsírral, és adagonként süssük ki a gofrikat.
3. Az öntethez a málnát mossuk meg, turmixoljuk össze, majd egy szűrőn keresztül passzírozzuk át. Az átpasszírozott málnát tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a kétféle cukrot, és melegítsük addig, amíg a cukor elolvad.
4. A kész gofrikat tálaljuk a málnaöntettel, és díszítsük pár szem málnával.
Tipp: A málnaöntetet ízesíthetjük egy kevés őrölt fahéjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.