Mészáros János Elek lett a Csillag születik győztese

opera Mészáros János Elek Csillag születik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mészáros János Elek nyerte meg a negyedik Csillag születiket. 

Igen hamar eljutottunk a Csillag születik fináléjáig, ahol már csak három előadó készült lázasan a színfalak mögött. Szirota Jennifer, Mészáros János Elek és a Quantum XXL közül a versenyt végül a megdöbbent Mészáros János Elek nyerte.

A finalisták ma is kétszer léptek színpadra: egyénileg és egy-egy ismert előadóval karöltve is megmutatták magukat, sorsukról pedig ezúttal csakis a nézők döntöttek - a zsűri pontozott ugyan, de csak a megnyugtató rutin kedvéért. A véleményüket azért elmondták előre is, Puzsér Róbert szerint bár a műsor végeztével a csatorna továbbra is a legnézettebb marad, de nélküle színvonaltalanabb lesz... Hajós András pedig elmondta, alig várja, hogy véget vethessen kedves viselkedésének és újra a régi legyen.

Az est nyitányaként egy hatalmas ovációval fogadott, látványos közös produkcióban láthattuk újra együtt a tizenkét döntős kiscsillagot.


Majd a Quantum XXL lépett a színpadra, akik mostanra készültek az eddigi legütősebb produkciójukkal. Supermaneknek öltözve táncolták végig az előadást, aminek a végén egy pillanatra elsötétült a stúdió. A vastapsra Hernádi Juci kontrázott rá, aki csodálatosnak tartotta a fiúkat, nála ők voltak a nyerők előre is ma este. Puzsér Róbert nemzetközi színvonalú előadóknak nevezte nagy kedvenceit, és szintén nekik szurkolt.

Szirota Jennifer folytatta a sort egyéni produkciójával. A Hair musical Easy to be Hard című számát Pokorny Lia nehéz dalként jellemezte, ami Hajós szerint is jól állt azért a lánynak, még ha nem is élte át azokat az érzelmeket, amikről énekelt. Puzsér szokatlanul gyengéden beszélt Jenniferrel, és lehordás helyett továbbtanulási tanácsokat adott neki.

A fellépés előtt a fák energiájából merített erőt Mészáros János Elek a verseny megpróbáltatásaihoz. Sikerrel járt, mert magabiztosan adta elő az ars poeticájának szánt Művész himnuszt. A zsűri érdekesen nyilatkozott a produkcióról és a dalválasztásról, Hernádi kősziklához hasonlította az énekest, de Puzsér szerint János bajsza és karaktere többet segített neki idáig eljutni, mint a hangja.

Az első kör végeztével az eddigi műsorok tánccsoportjainak - a Dance All Stars, az Appril Project, a Bad Boyz, a No Comment és a 4 For Dance - rövid előadásait csodálhattuk meg. Janicsák Veca és Kocsis Tibor mindketten a Csillag születikben kezdték, így utánuk ők is előadtak egy vadonatúj közös számot Ez az a perc címmel.

Az időhúzást ezen a ponton kis időre felfüggesztették, így Mészáros János Elek is felléphetett Tabáni Istvánnal közös produkciójával, a Queen Who Wants to Live Forever dalával. Erős produkciót hallhattunk két kitűnő hangú férfitől, ami majdnem megríkatta Liát, és Hajós is megdicsérte az énekest a nyitottságáért. Puzsér filozofikusan ismét tanácsokat osztogatott, népdalt és operát kérve Jánostól.

Szirota Jennifer és Czutor Zoltán kettősét is élvezet volt hallgatni, bár a Evanesence Bring me to Life című dala érdekes választás volt egy fináléra. Hajós András megdicsérte a lányt azért, mert képes volt állni a sarat, Juci szerint pedig jól állt egy férfi Jennifernek. Puzsér is megdicsérte a dalválasztást és a kitűnő előadást, de persze csak némi desszertként az okoskodás mellé.

A Quantum XXL egy nemzetközi sztárral, a Face Teammel lépett fel, érdekesen keveredett az akrobatikus kosárlabda a tánccal, bár időnként nagy volt a kavarodás a színpadon, és a parókás-bajszos quantumos srácok is kicsit háttérbe szorultak. Puzsér pozitív véleményét és első kilences pontszámát elképzelhető, hogy az is befolyásolta, hogy a fiúk az általa kitalált jelvényt viselték. Lia a srácok alázatát emelte ki a tehetségük mellett, Hajós szerint tiszta Amerika volt a humoros produkció, Juci pedig egyenesen rászokott a csapatra.

A második kör végén ismét egy látványos extra produkció következett a Gringo Sztár előadásában, melynek végén már az egész stúdió táncra perdült. A jókedvnek akkor lett vége, mikor a kamera a finalisták feszült arcát mutatta, akik izgatottan várták az eredményhirdetést. A szavazatok lezárása előtt még egy kínos felvételt is végig kellett néznünk, amelyben a Prügyi Duó tagjai kérdezgették a kiscsillagokat arról, kinek drukkolnak. Végül a kilenc kiesett versenyző még egyszer fellépett egy újabb közös produkcióban.

Végül a közben megcserélt ruhájú műsorvezetőknek sikerült lezárni a nézői szavazást, és Mészáros János Eleket kiáltották ki nyertesként. Liluéknak úgy kellett elrángatni az énekest társai gratuláló öleléseitől, hogy átadhassák neki nyereményeit. A győztes Pál apostolt idézni próbáló szavai végül sírásba fulladtak, de az általános ölelkezéses résznél már a műsorvezetők derekára merte tenni a kezét, miközben továbbra is kicsit értetlenül mosolygott.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.