Különleges névadót tartottak a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a négy kis indiai oroszlánkölyöknek a Macskák című musical egykori és mai szereplői közül négy színművész választott nevet. De miért volt öt oroszlán az eseményen?

Két lány és két fiú, ez lett az eredménye a ma elvégzett ivarmeghatározásnak, és ha már a nemük kiderült, mindjárt nevet is kaptak a jelenleg apró nagymacskák a "Macskák" sztárjainak segítségével. Mindegyik név "s" vagy "sz" betűvel kezdődik, utalva az anyaállat, Shirwane nevének kezdőbetűjére.
A kéthónapos állatok nemcsak nevet, de életük első védőoltását  is megkapták,és hozzá azonosító chipet. A legkülönlegesebb helyzetben mégiscsak az a nőstény kisoroszlán volt, akinek maga Oroszlán Szonja adott nevet. A színésznőnek már csak a neve alapján is mindenképpen helye volt a névadó művészek között.

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu
A többi képet nézd meg galériánkban!

"Legyszívesebben Szonjának nevezném el a kölyköt, de az állatkerti hagyományoknak és névadási szokásoknak megfelelően indiai eredetű nevet választottam, hiszen indiai oroszlánokról van szó. Surinának, azaz Istennőnek neveztem el az apróságot" - nevetett vidáman Szonja.

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu
A többi fotóért kattints ide!

Sári Évi életében először vállalt névadói szerepet. "Nincs keresztgyerekem, nem voltam eddig se keresztszülő, se névadó szülő. Furcsa és szokatlan, hogy egy oroszlánkölyök viseli majd azt a nevet, amit én választottam neki. Salima lett a kicsi neve, ami Boldogságot jelent. Kívánom, hogy legyen nagyon boldog az élete, bárhol is fog élni" - mondta lelkesen a színésznő.

 Haumann Péter kölyke Sinha, a Hős néven futkározhat tovább, Puskás Petié pedig Sachin, azaz Lényeg néven folytatja az életét.

Majka kiakadt a díjátadó jelöltjeinhttp://www.life.hu/legykepben/20130417-viva-comet-dijatadon-alig-van-a-tevebol-ismert-eloado-foleg.html Tolvajt fogott a magyar színészhttp://www.life.hu/legykepben/20130410-szente-vajk-a-madach-szinhaz-szinesze-tolvajt-fogott.html Ők lesznek az X-Faktor új mentorai?http://www.life.hu/legykepben/20130416-az-xfaktor-uj-mentorai-a-lifehu-olvasoi-szerint.html