légitársaság légiutas-kísérő fedélzet repülőgép Malév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az Álmos vezér feliratú gép, amely vasárnap negyed kettő körül indult az angliai Bournemouthból. Először külső körülmények miatt nem tudott leszállni, ezután tiszteletkört téve áthúzott a repülőtér felett, végül leszállt - fél órával később a tervezettnél. Egy egykori malévos mutatta be belülről a gépet a meghívottaknak.

A HA-SHA jelzésű Boeing 737-500-as repülőgépet a tűzoltók vízsugaras köszöntése és hatalmas tapsvihar fogadta, a pilóták zászlókat lengettek ki az ablakból. Nagy volt az öröm, hisz igazából senki sem nagyon hitt benne, hogy a Malév megszűnése után újból magyar légitársaság tűnik fel az égen. Vágó József vezérigazgató köszöntötte a gép személyzetét és a velük érkezett szerelőket.

Fotó: Podlovics Gábor
Fotó: Podlovics Gábor

További képekért kattints ide!

A meghívottak felmehettek a fedélzetre, ahol a Malév utolsó járatának légiutaskísérője fogadta őket. Szent-Iványi Judit tavaly utolsóként búcsúzott el az utasoktól. "A Malév utolsó járatának egyik légiutaskísérője voltam, erre nagyon büszke vagyok, még film is készült róla. Életre szóló élmény volt. Tavaly az utolsó gép leszállása után én mondtam be, hogy reméljük, legközelebb is Malév géppel fognak utazni. Örökké reménykedtem, hogy talán még egyszer sikerül egy magyar légitársaságot létrehozni és most újra itt vagyunk. Reméljük, nagyon fognak örülni az utasaink, hogy újra velünk utazhatnak. Én nem az első géppel érkeztem, csak most jöttem fel a fedélzetre, hogy itt fogadjam önöket" - mondta nekünk Szent-Iványi Judit légiutas szakmai vezető, aki már hetek óta a Sólyom Airways alkalmazottja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.